Utsiktstur til Tofteskogene

Fellestur

Dato
4. mai 2019 kl. 09:50
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kultur
Arrangører
Bærum Turlag, Asker Turlag , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fra Røskestadvannet starter vi turen på gamle driftsveier, som i dag er gode stier. Navnet Røskestad stammer fra en husmannsplass som ble neddemmet da cellulosefabrikken på Tofte ble anlagt i 1897. Vi går mot sør i retning av Striglevann og Skogfjell. Dette er en vakker og hyggelig strekning, ikke minst når vi har passert Striglevann. Skogen blir glissen her sør på Hurum-halvøya, og nakne svaberg begynner å dukke opp. Plutselig er vi på Skogfjell (226 m o h), med strålende utsikt utover Oslofjorden, et pausested vi bare må nyte!

Neste del av turen er mer åpen – sikkert er det at dette blir flott rundtur med et eller flere nye utsiktspunkt. Vi har med oss kjentmann på denne turen, Per Furuholt fra Tofte. Vi skal dra nytte av hans lokalkunnskap i marka og får nok høre litt av hvert fra området.   

Terreng og lengde: Stiene varierer fra brede og lettgåtte til smale og kronglete. Terrenget er dels flatt, dels ganske kupert. Partier med rester av snø kan forekomme. Turen er ca 15 km lang. Varigheten blir 5-6 timer, inkludert pauser.

Ta med: Solide turstøvler er nødvendig. Ta gjerne med kikkert. Se også Generell turinformasjon.

Kart: Oslo Vestmark 1:50 000 (Ugland).

Start: Parkeringsplass ved demningen sørøst ved Røskestadvannet kl 11. Turen avsluttes samme sted. Deltagere kan møte direkte her.

Felles transport fra Bærum: Vi møtes på p-plassen ved Gjønnes T-banestasjon kl 9.50 og fordeler oss i så mange biler som trengs. Spleis på kjøring kr 100 betales sjåføren. Avreise kl 10.

Felles transport fra Asker: Vi møtes ved Venskaben kl.10.00 og fordeler oss i så mange biler som trengs. Spleis på kjøring kr. 100,- betales sjåføren. 

Utsiktstur til Tofteskogene

Fra Røskestadvannet starter vi turen på gamle driftsveier, som i dag er gode stier. Navnet Røskestad stammer fra en husmannsplass som ble neddemmet da cellulosefabrikken på Tofte ble anlagt i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen