Kveldstur rundt Garlaushøgda

Fellestur

Dato
14. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kveldstur
Arrangør
Bærum Turlag
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Voksenturer
Dette arrangementet er over!

Turen er en fin rundtur i variert terreng og med flere utsiktsteder langs stien og med Garlaushøgda (304moh) som høyeste punkt.

Turen starter fra P-plassen ved Steinsskogen gravlund. Vi begynner (og avslutter) med turens fineste naturområde, Garlaushøgda naturreservat. Området er vernet på grunn av svært variert og karakteristisk skog og flora. Etter å ha passert husmannsplassen Garlaus, som nå er restaurert og er åpen for servering i helgene, tar vi en sti som bringer oss opp i høyden. Det er god utsikt flere steder langs stien. Vi følger stien videre ned mot Murenveien, og kommer inn på stien fra Mellom som vi følger til Fiskelaustjern. Derfra går vi hovedstien sørover over Vintermyrene, før vi tar av fra denne og kommer oss opp i høyden igjen på vestsiden av Garlaushøgda. Hvis det blir brukbart vær tar vi en tynn sti helt opp på toppen hvor vi tar en pust i bakken. Til slutt bærer det bratt nedover til Steinsskogen.

Terreng og lengde: Turen er ca. 7 km lang og tar ca. 2 1/2 time. Turen går hovedsakelig på stier med endel opp- og nedstigning. Gode tursko anbefales. Det er bratt ned fra Garlaushøgda. OBS. Det er veldig vått i marka nå. Høye turstøvler (fjellstøvler) anbefales.

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Start: På øvre P-plass ved Steinsskogen gravlund kl. 18.00.

Offentlig transport: Buss 150 fra Lysaker via Bekkestua, med ankomst Steinskogen gravlund kl. 17.53. (sjekk rutetider).

Kveldstur rundt Garlaushøgda

Turen er en fin rundtur i variert terreng og med flere utsiktsteder langs stien og med Garlaushøgda (304moh) som høyeste punkt. Turen starter fra P-plassen ved Steinsskogen gravlund. Vi begynner (og ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Nils Mathisrud