Mørkgonga og Gyrihaugen

Fellestur

Dato
11. august 2019 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

På blåmerket sti som blir stadig brattere, opp mot Mørkgonga. Dette er et trangt “hogg” i fjellet, og ganske utypisk for Nordmarksterrenget.

Turen starter med oppmøte på Gjønnes stasjon på Kolsåsbanen, der vi laster om til færrest mulig antall biler, og reiser via Sollihøgda og Sundvolden inn til liten parkeringsplass på østsiden av Steinsfjorden, like nord for Elviktangen. Herfra går vi på blåmerket sti som blir stadig brattere, opp mot Mørkgonga. Dette er et trangt “hogg” i fjellet, og ganske utypisk for Nordmarksterrenget. Det kreves litt klyving det siste stykket, men det er strukket wire langs ruta her, så alle kommer opp! Når vi er oppe, blir vi belønnet med en fantastisk flott utsikt over Steinsfjorden, Tyrifjorden og vakre Ringeriksbygder. Turen videre går rundt Migartjern og opp på Gyrihaugen (682 moh), der utsikten er enda finere! Tilbaketuren går ut over Gyriflaka, før vi tar av til Skardtjern og videre på skråsti ned lia mot parkeringen.

Terreng og lengde: Turen blir på ca. 10 km og vi regner med å bruke ca. 4 timer inklusive pauser.

Start: Avreise fra Gjønnes stasjon på Kolsåsbanen kl. 10.00. Vi anmoder de som blir passasjerer om å bidra med kr 50 til sine respektive sjåfører (bom og bil).

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Kart: Nordmarka 1:50 000.

Mørkgonga og Gyrihaugen

På blåmerket sti som blir stadig brattere, opp mot Mørkgonga. Dette er et trangt “hogg” i fjellet, og ganske utypisk for Nordmarksterrenget. Turen starter med oppmøte på Gjønnes stasjon på ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sveinar Kildal