Orreleik på Soterud

Fellestur

Fra dato
26. april 2019 kl. 17:00
Til dato
27. april 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Orreleik
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

OBS. Turen er flyttet en dag fram i forhold til tidligere annonsert, og går fredag 26. - lørdag 27. april.

”Vårens vakreste eventyr” utspiller seg i marka tidlig om morgenen. Orrhanene samles til mannjevning på myren for å vinne orrhønenes gunst og sikre etterslekten. Orrens spill fra furutoppene kan høres langt, men ”skrikelydene” fra parringskampen på isen eller myren er forbeholdt dem som har kommet seg inn kvelden i forveien og holdt seg rolig gjennom natten i kamuflasje. Månedskifte april – mai er høneuka da det er størst mulighet for å oppleve parringen. Leikmyra vi skal besøke er ganske godt kjent, men her kan allikevel ikke gis garantier.

Vi tar oss frem til fots på skogsvei, stier og i terrenget. Rutevalget blir litt avhengig av vær og sneforhold, men det blir omtrent 2,5 timers gangtid. Det blir overnatting ute i gapahuk som vi setter opp selv, og når mørket faller på blir det tid til en rolig stund med mat og prat rundt bålplassen (dersom det er forsvarlig). Og forhåpentlig hører vi kveldspillet fra orren.

Spillet kan begynne allerede ved 4 tiden om morgenen mens det fremdeles er mørkt. Da er det som regel best å forholde seg rolig i soveposen og bare lytte. Etter hvert om det lysner kan vi forsiktig kikke ut av gapahuken og se forestillingen som forhåpentlig foregår på myra. Etter hvert vil spillet avta, og vi kan ligge litt til på soveøret. Kanskje blir det litt mer spill senere på morgenen, men ved 9- tiden kan vi stå opp, fyre opp bål og ta litt frokost. Retur til Lommedalen når leiren er ryddet. Rutevalget avhenger av vær og føreforhold.

Terreng og lengde: Turen er ca. 10 km i hver retning, og går delvis på god skogsvei, merkede stier og i relativt lettgått terreng, men mye oppover.

Ta med: Bekledning med gode turstøvler og ellers etter værforhold. Ryggsekk med sovepose, liggeunderlag, skift og en genser sammen med niste og drikke til kveldsmat og frokost. Lue og votter kan være en fordel. Viktig også å ta med gapahuk eller grønn presenning og litt tauverk. Telt er lite egnet da det er vanskelig med glidelåser og åpninger. Se også Generell turinformasjon.

Kart: Oslo Nordmark, sommer 1:50 000.

Oppmøte: Bykrysset i Lommedalen kl 17.

Offentlig transport: Fra Bekkestua kl 16.17 med buss 150 og bytte til nr 210. Fra Sandvika; Buss nr 210 kl 16.14. Ankomst kl 16.42.

Turleder: Peter de Besche

E post peter.de.besche@gmail.com

Tlf. 478 50 355

 

Påmelding: Bærum Turlag v/Ellen Næsje, ellen@baerumturlag.no, tlf. 952 40 607 25. april. Antall deltakere blir begrenset.

Orreleik på Soterud

OBS. Turen er flyttet en dag fram i forhold til tidligere annonsert, og går fredag 26. - lørdag 27. april. ”Vårens vakreste eventyr” utspiller seg i marka tidlig om morgenen. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Peter Gillis De Besche