OPPTUR - nasjonal turdag for 8.-klassinger

Fellestur

Dato
8. mai kl. 08:00
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Opptur
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Turkode
OPPTUR
Dette arrangementet er over!

Bærum Turlag tar ansvar for å merke en fin løype på drøye 10 km i Vestmarka.

Start på Parkeringsplassen på Franskleiv (Vestmarksetra). Turen følger Grønlandsveien over Haugsvollen med med flott utsikt ved Ringihytta, både vestover og nordøstover (mot Oslo). Videre vekselvis på blåmerka sti, vei og langs lysløype til Nedre Gupu hvor vi møter vi Askerskolene som har gått tur fra Asker. Det blir fyr på alle bålplassene, 8 m klatretårn og enkle aktiviteter på tunet mellom våningshuset, gapahukene og lavvoen på Nedre Gupu.

Fra Nedre Gupu, følges veien rundt dammen forbi gapahukene og passer trelavvoen på høyre side. På sti og lysløype til Backerhytta og Ormerudkleiva. Her krysser man lysløypa flere ganger. Nederst i Ormerudkleiva kommer man til vei. Sving til venstre, følg veien forbi Ormerud og fortsett inn på sti der veien slutter. I hogsfeltet kommer man inn på stien opp til Franskleiv, hvor turen avsluttes. Bærum Turlag (DNT) stiller med vakter underveis på den nesten 10 km lange løypa for å sikre at alle kommer trygt frem. Detaljert beskrivelse av ruta og kart.

Transport: Rutebuss 245 fra Sandvika til Kattås tar 14 minutter. Vi merker godt opp til Franskleiv for de som kommer med rutebussen. Bærum Turlag dekker i år kr. 2 000,- per buss av busskostandene skolene måtte ha fra skole til turstart. Det inkluderer bussbilletter på rutebuss eller buss(er) dere leier. Vi håper dette tiltaket gjør terskelen lavere for å gi elevene en turdag i marka en vakker vårdag i mai.

Arrangementet tilbyr sosialt samvær, naturopplevelser, fysisk aktivitet og er gratis!
Alle skoler må stille med lærere, og vi anbefaler en lærer/voksen per 10 elever.

Send påmelding til Bærum Turlag ved Ellen Næsje innen 20. februar.
Oppgi hvor mange elever som kommer fra deres skole.
Turen er kun for skoler i Bærum som er påmeldt innen fristen.
Er ikke din skole påmeldt så kontakt oss, så er det sikkert rom for etteranmeldinger.

OPPTUR - nasjonal turdag for 8.-klassinger

Bærum Turlag tar ansvar for å merke en fin løype på drøye 10 km i Vestmarka. Start på Parkeringsplassen på Franskleiv (Vestmarksetra). Turen følger Grønlandsveien over Haugsvollen med med flott utsikt ...

Kontaktinformasjon: