Rognlia gård og Kjaglidalen naturreservat

Fellestur

Dato
31. mai kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Voksenturer

Turen starter fra Engebråtan innenfor Isi miljøpark. Parker bilen ved boligen øverst i veien.  De som tar bussen til Smestad på E16 har drøye 2 km å gå til startstedet.

Stigningen fra Engebråtan til Rognlia er ca. 230 m på 3 km. Kulturlandskapet på Rognlia gård vedlikeholdes med slått og gammelnorsk spælsaubeite.  Herfra er det vid utsikt mot Øverskogen i Lier, Sollihøgda og Norefjell.  Vi stopper for en rast hos den idealistiske brukeren Tanja Storløkken, som vil fortelle om gården og driften.  Nedstigningen fra Rognlia er drøye 2 km på ca. 270 høydemeter til den tidligere husmannsplassen Kjaglienga.  Stien krysser ramsløkfelt i Kjaglidalen naturreservat.  Fra Kjaglienga følger vi vei/sti langs elva tilbake til Engebråtan, ca. 2,5 km.

Terreng og lengde: Turen er på ca. 8 km blåmerket sti i til dels bratt og ulendt terreng. Solide turstøvler anbefales.  Anslått tid er ca. 5 timer inklusive pauser.

Ta med: Mat og drikke. Turkartet Bærum Vestmark 1:20.000 anbefales. Se også Generell turinformasjon.

Oppmøte: Engebråtan ved Isi kl. 10.30.

Offentlig transport: Buss 240 fra Sandvika med ankomst Smestad kl. 9.59 (sjekk rutetider).  Det er drøye 2 km å gå fra Smestad til Engebråtan. Ta kontakt med turleder ved behov for henting.

 

Rognlia gård og Kjaglidalen naturreservat

Turen starter fra Engebråtan innenfor Isi miljøpark. Parker bilen ved boligen øverst i veien.  De som tar bussen til Smestad på E16 har drøye 2 km å gå til startstedet. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Liv Frøysaa Moe