Vestmarka på langs

Fellestur

Dato
14. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Dette er en tur som følger stier og løyper gjennom Vestmarka fra Sollihøgda til Vestmarksetra. Enkelte steder har mange vært før, andre deler av turen er kanskje ukjent mark?

Vi starter fra Bjerkestua (siste stopp før Sollihøgda) og følger en liten veg frem til Tjernslitjern. Derfra en litt bortgjemt sti til vi krysser myrdraget og kommer inn på hovedveien sørover fra Sollihøgda. Vi passerer Bråtan og følger stien videre gjennom gammel skog forbi Lindeberget, Burås, Mikkelsbonn og derfra skiløypa til Butterudbonn. Vi tar en variert sti over Haveråsen, med en lang rast for å nyte matpakke og utsikt på toppen. Stien fører videre ned til Sandungen, der vi følger vei og sti forbi den nedlagte militærleiren og ned til "hjemlige" trakter med Fløyta, torvmyra og Furuholmen (en kort rast?). Vel fremme på Vestmarksetra følger vi sti eller veg den siste kilometeren til vi møter bussen på Kattås.

Terreng og lengde: Dette er en lang tur gjennom ulike typer terreng, men uten bratte eller vanskelige partier. Det trengs solide terrengsko, eventuelt vandrestøvler. 

Ta med: Eventuelt gåstaver. Se også Generell turinformasjon.

Kart: Bærum Vestmark 1:20.000 og Oslo Vestmark 1:50 000.

Oppmøte: Sandvika bussterminal ved buss 200 (Hønefoss) kl. 10.00. Avreise kl. 10.05.

 

Vestmarka på langs

Dette er en tur som følger stier og løyper gjennom Vestmarka fra Sollihøgda til Vestmarksetra. Enkelte steder har mange vært før, andre deler av turen er kanskje ukjent mark? Vi ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jørgen Holmboe