Utsikt og trim på Knivsfjell

Fellestur

Dato
21. juni kl. 11:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til et av Hurums fineste utsiktspunkter, nå som en rundtur med innlagt skikkelig trim!

Vi starter oppe på ryggen av Hurumhalvøya og går på sti sørover på Knivsfjell. Etter få minutter kommer en flott utsikt mot Vestfold. En svær bronsealder-røys nær toppen (307 moh) besøkes før vi kommer til Himmelvannet. Lunsjen inntas på sørspissen av åsen, der utsikten er best. Så går vi bratt ned langs «kniven». Vel nede, går vi på grusvei gjennom kulturlandskap og sti mot Knivsvik ved Drammensfjorden. Her skal vi høre litt krigshistorie om «gutta på skauen». Det var på hengende håret de kom seg unna fra Knivsvik da tilholdsstedet deres var røpet. I likhet med noen av disse «gutta» skal vi stige bratt opp 250 høydemeter; en skikkelig trim-økt. For vår del går denne etappen på trygg, gressgrodd traktorvei. Plutselig er vi oppe og møter stien vi fulgte i starten. Her tar vi en rast før siste korte etappe tilbake til bilene.

Turen arrangeres i samarbeid med Seniorgruppa i DNT OO.

Terreng og lengde: Turen er ca 15 km lang, for det meste på sti og 1 km i terreng. Turen krever ikke klatring, men god fysisk form og full bevegelighet. Vi bruker 5-6 timer inkludert pauser.

Ta med: Sitteunderlag, niste, vann, varm drikke. Solide turstøvler med gripesåle. Se også generell turinformasjon: https://baerum.dntoslo.no/generell-turinformasjom/

Start: Ved parkering ved idrettsplass innerst i Knivsfjellveien i Hurum kl 11.00.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

 

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 20 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter. Se forøvrig DNTs coronaberedskap

 

Utsikt og trim på Knivsfjell

Velkommen til et av Hurums fineste utsiktspunkter, nå som en rundtur med innlagt skikkelig trim! Vi starter oppe på ryggen av Hurumhalvøya og går på sti sørover på Knivsfjell. Etter ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen