AVLYST - Utsikt og trim på Knivsfjell

Fellestur

Dato
26. april kl. 11:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)

Alle markaturer og aktiviteter i nærmiljøet med start fram til 30. april AVLYSES pga. koronavirus.

Velkommen til et av Hurums fineste utsiktspunkter, nå som en rundtur med innlagt skikkelig trim! Vi starter oppe på ryggen av Hurumhalvøya og går på sti sørover på Knivsfjell. Etter få minutter kommer en flott utsikt mot Vestfold. En svær bronsealder-røys nær toppen (307 moh) besøkes før vi kommer til Himmelvannet. Lunsjen inntas på sørspissen av åsen, der utsikten er best. Så går vi bratt ned langs «kniven». Vel nede, går vi på grusvei gjennom kulturlandskap og sti mot Knivsvik ved Drammensfjorden. Her skal vi høre litt krigshistorie om «gutta på skauen». Det var på hengende håret de kom seg unna fra Knivsvik da tilholdsstedet deres var røpet. I likhet med noen av disse «gutta» skal vi stige bratt opp 250 høydemeter; en skikkelig trim-økt. For vår del går denne etappen på trygg, gressgrodd traktorvei. Plutselig er vi oppe og møter stien vi fulgte i starten. Her tar vi en rast før siste korte etappe tilbake til bilene.

Turen arrangeres i samarbeid med Seniorgruppa i DNT OO.

Terreng og lengde: Turen er ca 15 km lang, for det meste på sti og 1 km i terreng. Turen krever ikke klatring, men god fysisk form og full bevegelighet. Vi bruker 5-6 timer inkludert pauser.

Ta med: Sitteunderlag, niste, vann, varm drikke. Solide turstøvler med gripesåle. Se også generell turinformasjon: https://baerum.dntoslo.no/generell-turinformasjom/

Start: Ved parkering ved idrettsplass innerst i Knivsfjellveien i Hurum kl 11.00.

Samkjøring med biler: Møt opp på p-plass ved Gjønnes T-banestasjon (Kolsåsbanen) kl 09.50. Kom gjerne med bil. Avgang kl 10.00. Kollektivtransport er ikke mulig.

AVLYST - Utsikt og trim på Knivsfjell

Alle markaturer og aktiviteter i nærmiljøet med start fram til 30. april AVLYSES pga. koronavirus. Velkommen til et av Hurums fineste utsiktspunkter, nå som en rundtur med innlagt skikkelig trim! ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen