Skaugumsåsen rundt

Fellestur

Dato
6. september kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Skaugumsåsen har en av de fineste utsiktene i Oslo-området, der den ligger med markerte sør- og østvendte stup. Denne turen skal ta oss rundt omkring på den platåformede åsen. Med alle sine søkk og renner, er den overraskende kupert. Vi går igjennom det idylliske Åstad naturreservat før vi ender opp på Grosetkollen, det første av mange utkikkspunkter. Så går vi over til Djupdalsåsen, som under folkevandringstiden ble brukt som bygdeborg. Vi tar oss videre til et fantastisk utkikkspunkt over Semsvann, før vi forsiktig går ned til NaKuHel-senteret ved vannet. Her tar vi en god pause. Etter dette går vi opp til det mest populære utkikkspunktet på Skaugumsåsen, men via en uvanlig rute. Denne er bratt, løs og kupert – men helt trygg. Vi kommer i nærkontakt med hovedstupet. Etter at vi har nytt utsikten over Oslo, Asker, Bærum, Nesoddlandet og Drøbaksundet, setter vi kursen mot Grosetkollen – muligens utenfor stiene. Fra Grosetkollen bærer det bratt ned igjen til utgangspunktet for turen.

Terreng og lengde: Turen varer i fem timer. Terrenget er stedvis bratt og kupert.

Ta med: Det er en fordel med stødig fottøy, som lette fjellstøvler. Se også Generell turinformasjon.

Oppmøte: Billingstad skole klokken 11.

Offentlig transport: Lokaltog (L1) til Billingstad stasjon klokken 10.35 (sjekk rutetider). Det er en drøy kilometer (15 minutter) å gå opp til Billingstad skole. Se Bærum Turlags smittevernregler i lenken nedenfor.

Påmelding: Da denne turen ikke egner seg for større grupper, setter vi det maksimale antallet til 15.

Bærum Turlags smittevernregler

Skaugumsåsen rundt

Skaugumsåsen har en av de fineste utsiktene i Oslo-området, der den ligger med markerte sør- og østvendte stup. Denne turen skal ta oss rundt omkring på den platåformede åsen. Med ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Olav Langseth