Kjøsterudjuvet- juving i Drammen

Fellestur

Dato
18. oktober kl. 10:30 - 14:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksen, Drammen, Ungdom, Juving, Spenning
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kjøsterudjuvet er fortsatt stengt etter raset høsten 2019 og turen må derfor legges om.

Drammen kommune melder 9. september at de skal igang med fjellsikring i juvet slik at det kan være klart før vinteren/våren 2021.

En tur langs Kjøsterudjuvet er midt i blinken for de som ønsker å kjenne på spenningen å gå langs juvkanten i spektakulære men bynære omgivelser.

Turen starter ved parkeringsplassen ved Drammen skisenter. Vi følger grusveien ca 500 meter og krysser brua over bekken der man vanligvis går inn i Kjøsterudjuvet. Da juvet er stengt, følger vi blåmerket sti bratt oppover langs vestre kant hele veien opp til Gamledammen der det er flott å raste. Vi får flere muligheter for en kikk ned i juvet. Deretter følger vi fin og lettgått blåmerket sti mot Tverken. Vi tar av stien ved Langmyr og går over Klemmehøgda. Deretter tar vi av fra blåmerket sti og mot Åsheim før vi starter retur nedover mot Drammen. Vi stopper for å nyte utsikten. Turen er bratt i starten men byr deretter på flotte stier utenom der mange til vanlig ferdes. 

Oppmøte: Vi starter turen ved parkeringsplassen til Drammen skisenter kl 1030. Vi møtes ved innkjøringen til parkeringsplassen- se etter den røde turlederjakka.

Turen: Turlengde er ca 8 km men på grunn av det bratte terrenget vil vi bruke ca 3 timer gangtid. Pauser kommer i tillegg så regn med en tur på 4 timer.

Utstyr:

  • Gode tursko, vurder værforholdene om du trenger kraftigere og mer vanntette sko.
  • Sekk med drikke og mat samt ekstra klær etter værmeldingen

På toppen er det på sommerstid deilig å ta et bad i Gamledammen før du fortsetter turen. I oktober kan det imidlertid bli i friskeste laget men kanskje slår det til med høstsol? 

Bærum Turlags aktiviteter følger Korona-regler

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

Krav om påmelding: I år er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Les Bærum Turlags smittevernregler

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig: DNTs regler mot Corona-smitte

Kjøsterudjuvet- juving i Drammen

Kjøsterudjuvet er fortsatt stengt etter raset høsten 2019 og turen må derfor legges om. Drammen kommune melder 9. september at de skal igang med fjellsikring i juvet slik at det ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Eldegard Hjelle