Tur og sjokolade i Vestmarka

Vi inviterer til sjokoladesmaking på det sjarmerende kjøkkenet på Nedre Gupu, Bærum Turlags hytte i Vestmarka.

Det blir spennende sjokoladesmaking med forskjellige kakaobønner og sjokolader av høy kvalitet med ulike smaksnoter. Vi lærer om prosessen, "fra kakaofrukt til sjokoladeplate". 

Visste du at sjokolade av høy kvalitet med naturlig søtning telles som en grønnsak? :)

Sjokoladekurset og smakingen ledes av Vigdis Rosenkilde.

Vigdis er lidenskapelig interessert i kakao og sjokolade.Vigdis har bodd i Latin-Amerika hvor hun har studert kakao og sjokoladeproduksjon. Hun har deltok aktivt i alle prosessene; innhøsting, åpning av kakaobelgene, fermentering og tørking av kakaobønner. Vigids brenner for å viderformidle kunnskapet rundt ekte sjokolade. Hun har også blitt dommer for International Chocolate Awards.

Dette blir en spennende dag i marka med tur og sjokoladesmaking som er verdt med å få med seg! Her vil du lære om kakao og prosessen til sjokolade. "Fra kakaofrukt til sjokoladeplate". Vi vil prøvesmake mange gode sjokolademed høy kakaoinnhold og kvalitet.

Vi starter med å gå en fin fellestur i Vestmarka. Kostholdscoach og turleder Kaisa serverer økologisk te og rå kakaosnacks kuler med sunne ingredienser som hun har laget før sjokoladekurset.

Program -  Onsdag 13 mai 2020

Kl 17-18 Fellestur i vestmarka. Oppmøte på Vestmarka parkering. 

Kl 18-18.30 Vi går i felleskap til Nedre Gupu. Velkomst med økologisk te og rå snacks

ca Kl 18.30-20 Sjokoladesmaking og introduksjon "Fra kakaofrukt til sjokoladeplate ". 

Oppmøte: Vestmarksetra parkering/Franskleiv kl. 17.00. Gode parkeringsmuligheter. Gratis i ukedagen.

Offentlig transport: Buss 245 fra Sandvika kl 16.32, med ankomst Kattås kl. 16.50 (sjekk rutetider). Det er ca. 1 km til fots langs veien opp til Franskleiv. Buss retur fra Kattås til Sandvika 23 minutter over hver time fram til kl. 23.23. Bussrutetider: https://ruter.no/globalassets/rutetabeller/buss-akershus/buss-barum-lokalt-rutetabell-020520171.pdf

Ta med: Gode tursko og vannflaske, eventuelt energipåfyll til turen. Gode sokker til å ha inne.

TurlederKaisa Hafredal, kostholdsveileder og coach, driver helsebloggen Balanse i hverdagen.

Webside: www.balanseihverdagen.nokaisahafredal@online.no, Telefon 957 94 385

Sjokolade ekspert: Vigdis Rosenkilde, http://www.vigdisrosenkilde.no/

Pris: Pris for medlemmer av DNT Kr 490-, ikke-medlemmer kr.590,-

Påmelding: Vi har kun 10 plasser tilgjengelig! Se påmeldingsknapp øverst til høyre på denne siden. Betalingsinformasjon blir tilsendt i etterkant av påmelding. Bindene påmelding! 

Overnatting: Om du har lyst til å overnatte, så er gapahuken på Nedre Gupu åpen for alle. Der er det ved til fyring av bål/grilling, og toalett. Ta med varme klær og sovepose/liggeunderlag. Gapahuken er helt gratis å bruke og er tilgjengelig hele året! 

Tur og sjokolade i Vestmarka

Vi inviterer til sjokoladesmaking på det sjarmerende kjøkkenet på Nedre Gupu, Bærum Turlags hytte i Vestmarka. Det blir spennende sjokoladesmaking med forskjellige kakaobønner og sjokolader av høy kvalitet med ulike smaksnoter. Vi lærer ...

Kontaktinformasjon: