Over Eineåsen til Rognlia

Fellestur

Dato
29. august 2020 kl. 10:35 - 16:35
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter på Gommerudbanen på Rykkinn kl 1035.

Vi følger turveien mot Gullhaug til ca. 400 m, blåmerket sti bratt opp til Gommerudfjellet. Vi fortsetter til Solfjellstua, videre over Dromeåsen og Furuåsen til Rognlia, deretter ned til Engebråten, følger veien mot Markebekk, til venstre på umerket sti/ferdselvei over Brubateåsen. Vi passerer gjennom Eneli naturreservat til vi møter blåmerket sti som vi følger mot Eneli. Videre på blåmerket sti på sydsiden av Gommerudfjellet tilbake til Gommerudbanen.

Denne turen følger delvis den kulturhistoriske rundløypa som er merket og skiltet på Eineåsen.

Terreng og lengde: Turen er ca. 17 km. Det er stedvis bratt opp og ned. Anslått tid inkludert pauser er ca. 5-6 timer

Kart: Bærumsmarka og deler av Krokskogen 1:20000 eller Bærum Vestmark 1:20000.

Start: Gommerudbanen på Rykkinn kl. 10:35

 

Bærum Turlags aktiviteter følger smittevernsregler

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

  • Du må være frisk: Deltakelse på våre turer forutsetter at du er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene

  • Hygiene og avstand: Vi minner om at alle deltagerne på våre turer må håndheve god håndhygiene og holde minst en meter avstand til andre.

  • Krav om påmelding: Det er det viktig at vi har kontroll på hvor mange og hvem vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding. Påmelding skjer hovedsakelig via våre hjemmesider og du vil motta en bekreftelse på epost etter registrering.

  • Maksimalt antall deltagere: Det er satt et maksimalt antall på 20 deltakere på fellesturer - inkludert turledere. I noen tilfeller inviterer vi til større arrangement med opptil 50 deltakere. Dette skal da foregår på et offentlig sted, der deltakerne kan holde minst én meter avstand til hverandre, og der vi er en ansvarlig arrangør.

  • Transport: I den grad det trengs biltransport oppfordrer vi til at hver enkelt person/husstand benytter egen bil eller annen egen transport til og fra utgangspunkt for turen. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport for å redusere smittefare. Det er imidlertid opp til turdeltakere å velge egnet transport til og fra utgangspunktet for turen.  Dersom deltager velger å benytte kollektiv transport, bør en sikre at dette kan gjennomføres med minimumsavstand til andre reisende.

Les Bærum Turlags smittevernregler

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig DNTs regler mot Corona-smitte

Over Eineåsen til Rognlia

Turen starter på Gommerudbanen på Rykkinn kl 1035. Vi følger turveien mot Gullhaug til ca. 400 m, blåmerket sti bratt opp til Gommerudfjellet. Vi fortsetter til Solfjellstua, videre over Dromeåsen ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marit Torblå Karlsen