Nord i Vestmarka

Fellestur

Dato
4. oktober kl. 11:10
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter på sletta til Skuibakken der vi blir møtt av Arne Vaaler fra foreningen Skuibakkens Venner. Han blir med oss opp unnarennet, hvor han orienterer om hoppbakken som er et fredet kulturminne. Etter orienteringen deler vi ut heftet: Kulturminner i Vestmarka skrevet av Liv Frøysaa Moe. Flere av kulturminnene som er omtalt i heftet vil vi passere på turen.

Vi starter turen og går innover Skuidalen, etter ca. 700 m tar av til høyre fra veien og går langs jordekanten og følger en gammel ferdselvei som er merket med røde bånd gjennom Huldreporten opp til Risfjellkastet, fortsetter på umerket sti opp til Røverkulåsen med de store og karakteristiske gravhaugene. Videre på skogsbilvei forbi Gotland til den gamle finneplassen Burås. Herfra går vi på blåmerket sti til Mikkelsbonn og Svartvannshytta der vi tar hovedrasten.

Etter rasten fortsetter vi ned den ville Ursdalen, Skosliteren og Vinterveien til Jordbru. Ved Jordbru krysser vi parkeringsplassen og går en umerket sti nordover mot toppen av Hansebakken, fortsetter på umerket sti over Svartoråsen fram til hoppet på Skuibakken. Her velger vi om vi går trappene ned eller følger veien et lite stykke og går skiløypa ned til sletta.

Terreng og lengde: Turen er ca. 17 km lang og tar 5-6 timer inklusiv pauser. Sko/fjellstøvler med god gripesåle anbefales.

Kart: Bærum Vestmark 1:20000

Start: På sletta til Skuibakken kl. 11:10.

Det er krav om påmelding på alle turer.

Les Bærum Turlags smittevernregler

Transport: Med bakgrunn i regler for minimumsavstand oppfordrer vi ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport. Der dette ikke er mulig ber vi deltagere om å unngå bruk av offentlig transport på de tider med høy belastning. Ved evt bruk av buss: Se rute 240 fra Sandvika med ankomst Skui skole kl 10:58 (sjekk rutetider)
  

 

Nord i Vestmarka

Turen starter på sletta til Skuibakken der vi blir møtt av Arne Vaaler fra foreningen Skuibakkens Venner. Han blir med oss opp unnarennet, hvor han orienterer om hoppbakken som er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marit Torblå Karlsen