Trugetur rundt Brunkollen

Fellestur

Dato
14. februar kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Truger
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslomarka (se kart)

Er du nysgjerrig på truger? Kanskje har du akkurat kjøpt deg truger eller kjenner noen du kan låne truger av? Bærum Turlag inviterer deg med på en dag der du kan få råd og tips samtidig som du opplever marka på en ny måte. Dersom du ikke har truger, kan du låne et par.

En stor fordel med truger er at du ikke trenger noen spesielle ferdigheter eller forkunnskaper for å bruke dem. Du fester dem til vinterskoene eller fjellstøvlene dine og så er det bare å legge i vei. Truger passer godt for å ferdes i deler av marka der det ikke er oppkjørte skiløyper. Det er bare å snike seg ut av brede løypetraseer og inn på de blåmerkede stiene, og oppleve vinterskogen i all sin prakt på nært hold.

Denne søndagen møtes vi ved Øverland Parkeringsplass kl 1030. Første del av turen går 2 km til fots inn skogsveien til Sæteren Gård der vi tar på truger og går videre 4 km på blåmerkede stier mot Brunkollen. Det er vanlig å bruke noe tid for tilvenning til trugegang. Tempoet bli tilpasset gruppa og det blir lagt inn flere stopp underveis for justering av både utstyr og teknikk. På Brunkollen lokker servering og utsikt. Returen fra Brunkollen til Øverland via Nygård og Sæteren er på ca 7 km

Terreng og lengde: Total turlengde er ca. 13 km. Gangfart med truger er lavere enn til fots på sommeren, og turen beregnes til å vare ca 5 timer - selvfølgelig avhengig av forholdene. Turen er klassifisert som Middels men dersom det kommer mye nysnø kan den være noe mer krevende. 

Ta med: Truger og skistaver (gjerne med store trinser). Se også Generell turinformasjon. Dersom du ikke har truger selv så meld fra til turleder i god tid. Bærum turlag kan da formidle lån av truger.

Start: Øverland P-plass kl. 10.30.

Kollektiv: Buss 150 fra Bekkestua til Øverland P-plass (sjekk rutetider).

Påmelding: Alle Bærum Turlags turer krever påmelding som en del av smittevernreglene. Bruk den råde knappen og fyll ut den informasjonen som du blir bedt om å legge inn. Til slutt må du trykke "Gå videre" og bekrefte informasjonen. Da skal du få en epost som bekrefter at du er påmeldt.

Smittevernregler: Se våre smittevernregler

Trugetur rundt Brunkollen

Er du nysgjerrig på truger? Kanskje har du akkurat kjøpt deg truger eller kjenner noen du kan låne truger av? Bærum Turlag inviterer deg med på en dag der du ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Eldegard Hjelle