Haukåsen radar fra Lutvann

Fellestur

Dato
17. oktober kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du den sett den rare «golfballen» i Østmarka når du har gått tur på andre topper? Vi arrangerer en flott tur fra nordenden av Lutvann og opp til toppen av Haukåsen radar- den store runde kulen som er synlig fra flere retninger.

Denne dagen har vi lagt opp en fin rundtur oppover langs blåmerket sti via høydedraget på vestsiden av Lauvtjernmåsan og opp til toppen av Haukåsen med utsikt mot Oslo og områdene rundt. Dette er terreng som kanskje er ukjent for mange som vanligvis ferdes i Bærumsmarka men byr på mange flotte vandreruter.

Returen fra Haukåsen legger vi lenger øst nedover til det idylliske Lauvtjernet som har mange fine rasteplasser. Her er det mange som slår opp telt i sommerhalvåret for å bruke en natt ute. Etter å ha passert nordenden av Lauvtjernet, svinger vi vestover og møter stikrysset mot Lauvtjernmåsan. Fra stikrysset følger vi samme veg vi kom opp og ender opp igjen ved den fine bålplassen ved Lutvann.

Terreng og lengde:  Hele runden fra nordenden av Lutvann er på ca 6 km. Legger du til 3 km til dette har du også tatt med avstanden fra parkering i området alternativt Trosterud T-bane.  Det er 2,5-3 timer gangtid med det er flere fine rasteplasser underveis så turen tar ca 4 timer.

Se også Generell turinformasjon

Start: Vi møtes ved nordenden på Lutvann kl. 11.00 - se kartutsnitt. De som ønsker å følge oss fra Trosterud T-banestasjon kan møte oss der kl 10.30.

Kollektiv: Trosterud T-bane (Linje 2 mot Ellingsrudåsen) eller parkering i området.

Påmelding: Denne turen krever påmelding. Bruk den råde knappen og fyll ut den informasjonen som du blir bedt om å legge inn. Til slutt må du trykke "Gå videre" og bekrefte informasjonen. Da skal du få en epost som bekrefter at du er påmeldt.

Turen var opprinnelig satt opp 25. april men måtte utsettes på grunn av smittervernregler i Oslo.

Smittevernregler: Se våre smittevernregler

Haukåsen radar fra Lutvann

Har du den sett den rare «golfballen» i Østmarka når du har gått tur på andre topper? Vi arrangerer en flott tur fra nordenden av Lutvann og opp til toppen ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Siren Tjøtta
  • Jan Eldegard Hjelle