Med pigger i bratt terreng over Ramsåsen

Fellestur

Dato
13. desember 2020 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Brodder
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Før snøen kommer for alvor er brodder flott å ha. Bli med en tur i høyden over Bærum og nyt det flotte desemberlyset. Vi tar avstikkere fra de store ferdselsårer og inn på mindre brukte stier og opplever skogen i all sin prakt på nært hold. Nå er det flott sporsnø og vi ser der fugl og hare har hoppet.

Denne søndagen møtes vi ved Jordbru parkeringsplass kl 1100 og går en runde i bratt terreng rundt- og over Ramsåsen naturreservat.

Finn fram: Jordbru parkeringsplass ligger ved Jordbru skytebane og der skiløypene starter (se kartet lenger ned på siden). Du kjører av Ringeriksveien ved Monter Vøyenenga og følger Horniveien oppover. Hold rett fram og du kommer opp til parkeringen ved Jordbru skytebane- se etter den røde turlederjakka.

Turen: Vi starter turen under skrenten av Ramsåsen, følger stien/skiløypa til Askelia. Der går vi bratt oppover mot Kantebakk og den spennende Ramsåsdalen videre oppover til den flotte utsikten på Ramsåsen. Denne motbakken er lang og bratt og vi tar det med ro oppover. Etter en rast på toppen, følger vi kanten på Ramsåsen i spennende snødekt sti som etterhvert går nedover mot Urselva og Risfjellkastet. Etter å ha kommet rundt Ramsåsen følger vi stien på undersiden tilbake til parkeringen ved Jordbru. Turen byr på flere bratte partier der det er nødvendig med gode brodder. Det ligger nå ca 10-15 cm nysnø på toppen av Ramsåsen men det er fine turforhold.

Turlengde: Turen er 7 km lang med gangtid på rundt 2.5 timer. Total turtid vil være ca 3 timer avhengig av forholdene.  Turen er gradert som "Middels" ut fra lengde. Vi går imidlertid i bratt terreng og dette sammen med snødekt underlag vil gjøre at den kan oppleves som krevende. Ta kontakt med turleder om du er usikker på graderingen.                                                                                          

Ta med: Brodder og gjerne skistaver for den som ønsker det (gjerne med store trinser). På denne tiden av året er det praktisk å bruke fjellstøvler og gamasjer for å holde føttene tørre. For slike turer i marka anbefaler vi brodder med solide pigger som angitt på illustrasjonsfoto. Et eksempel er merket Snowline. 

Vi følger disse smitteverntiltakene på våre aktiviteter:

 • Vi krever påmelding i forkant på alle våre turer

 • Turleder er ansvarlig for å informere om våre gjeldende retningslinjer ved turstart

 • Vi deler ikke mat - alle har med egen matpakke

 • Vi deler ikke utstyr

 • Turledere eller deltakere som har symptomer skal ikke delta

 • Vi unngår å håndhilse og klemme

 • NYTT: Vi holder minst 2 meters avstand (tidligere minst 1 m)

 • NYTT: Vi anbefaler at man går/sykler eller bruker egen bil til aktiviteten

 • Våre smittevernregler gjelder på hele turen

Ta med egen håndsprit.

Se Bærum Turlags øvrige smittevernregler

Se også Bærum Turlags gradering og annen Generell turinformasjon.

 

Med pigger i bratt terreng over Ramsåsen

Før snøen kommer for alvor er brodder flott å ha. Bli med en tur i høyden over Bærum og nyt det flotte desemberlyset. Vi tar avstikkere fra de store ferdselsårer og inn på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Jan Eldegard Hjelle
 • Siren Tjøtta