Hodelykt-tur til Kolsåstoppen

Fellestur

Dato
29. november 2020 kl. 14:30 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen var opprinnelig annonsert som "Solnedgangs- og måneskinnstur på Kolsåstoppen", i oktober. Men værforholdene tilsa først en utsettelse til neste fullmåne, og med like dårlig vær da, så ble turen utsatt ennå en måned. Denne gangen gjennomfører vi turen uansett om det blir måneskinn eller ikke.

Start fra Heggelia (nederst i Toppåsveien) en time før solnedgang. Med rask jevn gange bruker vi 45 minutter til Søndre Kolsåstopp, og kommer opp rett før solen går ned. Da er det flott lys en halv times tid hvis været er på vår side. Vi går videre inn til Setertjern, hvor nordre topp lyses opp av månen. Når vi kommer til Gråmagan har det blitt nesten helt mørkt, og under fullmånen blinker byens lys flott i det fjerne. Siste etappe er med hodelykt ned mot Dæli, og tilbake til start via KIF-hytta.

Vi tar lange pauser på Søndre Kolsåstopp og Gråmagan, slik at de som vil fotografere skal få tid til det. Ved Setertjern blir det en kortere stopp.

OBS: Turen betinger "brukbart" vær. Det beste er lettskyet, da vil både sol og måne lage lysspill i skyene. Overskyet er uegnet, og turen blir enten avlyst eller utsatt noen dager.

Terreng og lengde: Turen er på ca. 8 km i kupert og tildels bratt terreng. Anslått tid er ca. 3 timer, inklusive pauser.

Ta med: Hodelykt for turens siste del (alternativt håndholdt lykt). En ekstra varm jakke er god å ha i pausene (det er lett å bli kald når man blir i ro etter en bratt oppstiging), samt varm og/eller kald drikke. Ta gjerne med kamera, stativ og annet fotoutstyr. Se også Generell turinformasjon.

Start: Heggelia nederst i Toppåsveien (ved T-banebrua) kl. 14:30. Møt opp 10 minutter før (vi må starte presis for å rekke solnedgangen - hvis det blir klarvær).

Kollektiv: T-bane til Hauger stasjon.

Parkering: I stikkveiene Heggelia og Køftaveien. Alternativt ved Rosenvilde skole, 600m fra oppmøtested.

Påmelding: Det bør ikke være for mange deltakere på en slik tur. Derfor har vi satt en maksgrense, og vi har påmelding. Vi kan dermed få gitt beskjed hvis turen blir avlyst eller utsatt. En eventuell avlysing eller utsettelse vil også bli annonsert her, og på Bærum Turlags facebookside.

Les Bærum Turlags smittevernregler

Hodelykt-tur til Kolsåstoppen

Denne turen var opprinnelig annonsert som "Solnedgangs- og måneskinnstur på Kolsåstoppen", i oktober. Men værforholdene tilsa først en utsettelse til neste fullmåne, og med like dårlig vær da, så ble ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Nils Mathisrud