Solnedgangs- og måneskinnstur på Kolsåstoppen

Fellestur

Dato
28. mars kl. 19:00 - 22:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)

Søndag 28. mars (palmesøndag) er det fullmåne, og hvis det er snø i marka kan det bli lyse og fine kvelder. Vi håper på bra vær og slår i så fall til med kombinert solnedgangs- og måneskinnstur på Kolsåstoppen.

Start fra Heggelia (nederst i Toppåsveien) ca. en time før solnedgang. Med rask jevn gange bruker vi 45 minutter til Søndre Kolsåstopp, og kommer opp rett før solen går ned. Da er det flott lys en halv times tid hvis været er på vår side. Vi går videre inn til Setertjern, hvor nordre topp lyses opp av månen. Når vi kommer til Gråmagan har det blitt nesten helt mørkt, og under fullmånen blinker byens lys flott i det fjerne. Siste etappe er med hodelykt ned mot Dæli, og tilbake til start via KIF-hytta.

Vi tar lange pauser på Søndre Kolsåstopp og Gråmagan, slik at de som vil fotografere skal få tid til det. Ved Setertjern blir det en kortere stopp.

OBS: Turen betinger "brukbart" vær. Det beste er lettskyet, da vil både sol og måne lage lysspill i skyene. Overskyet er uegnet, og turen blir enten avlyst eller utsatt noen dager.

Terreng og lengde: Turen er på ca. 8 km i kupert og tildels bratt terreng. Anslått tid er ca. 3 timer, inklusive pauser.

Ta med: Gode brodder er påkrevet (vi anbefaler Snowline Chainsen Pro - som selges bl.a. av DNT i Storgata og XXL - eller lignende type). Det er bratt et parti ned fra Gråmagan, og det kan være isete. Hodelykt (alternativt håndholdt lykt) for turens siste del er påkrevet (pass på at batterier er ladet). En ekstra varm jakke kan være god å ha i pausene (det er lett å bli kald når man blir i ro etter en bratt oppstiging), samt varm og/eller kald drikke. Gamasjer anbefales om det er dyp snø. Ta gjerne med kamera, stativ og annet fotoutstyr. Se også Generell turinformasjon.

Start: Parken ved Heggelia nederst i Toppåsveien (ved T-banebrua) kl. 19:00. Møt opp 10 minutter før (vi må starte presis for å rekke solnedgangen).

Kollektiv: T-bane til Hauger stasjon.

Parkering: I stikkveiene Heggelia og Køftaveien. Alternativt ved Rosenvilde skole, 600m fra oppmøtested.

Påmelding: Det bør ikke være for mange deltakere på en slik tur. Derfor har vi satt en maksgrense, og vi har påmelding. Vi kan dermed få gitt beskjed hvis turen blir avlyst eller utsatt. En eventuell avlysing eller utsettelse vil også bli annonsert her, og på Bærum Turlags facebookside.

Turledere: Nils Mathisrud og Kaisa Hafredal

Solnedgangs- og måneskinnstur på Kolsåstoppen

Søndag 28. mars (palmesøndag) er det fullmåne, og hvis det er snø i marka kan det bli lyse og fine kvelder. Vi håper på bra vær og slår i så ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kaisa Hafredal
  • Nils Mathisrud