Rundtur over Kattåsen, Ramsåsen og Ringiåsen

Fellestur

Dato
13. juni kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nord-Trøndelag, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dette er en rundtur i Bærums vestmark.

Vi starter med å gå over Kattåsen. På toppen nyter vi utsikten mot Kolsås. Et kort parti ned på nordsiden av åsen er stiløst og litt ulendt. Vi går videre på blåmerket sti retning Haugsvollen. Her er vi så vidt innenfor Ramsåsen naturreservat som strekker seg langs hele stupet. Vi tar av opp mot Ramsåsen og tar stien som går via Ramsåsstua (krigsminnesmerke). Deretter via Ramsåsutsikten og nordover langs åsen.  Derfra ned Skoslitern langs Urselva. Vi følger stien videre sørover under Ramsåsstupene og får forhåpentligvis både se og høre ravn. Vi kommer inn på Vinterveien som fører bort til lysløypa ved Jordbru. Ved Jordbru parkeringsplass starter stien som går inn i Ringiåsen naturreservat. Det er flere fine utsiktspunkter på Ringiåsen. Ned fra åsen er det en litt ulendt, umerket sti før vi kommer ned ved "Klavenessvillaen". Derfra går vi på sti langs bilveien den siste knappe kilometeren tilbake til Kattås.  

Oppmøte: Kl 10:20. Turen starter kl 10.30 fra Kattås parkeringsplass ved endeholdeplassen til Tanumbussen. 

Kollektivtransport: Buss 245 fra Sandvika kl. 10:02 med ankomst Kattås kl. 10.16 (sjekk rutetider). 

Med bil/sykkel: Parkering på Kattås. 

Turen er kupert, med enkelte bratte partier og et par kortere strekninger uten sti. Det er også enkelte strekk som er ganske steinete. Det er en fordel med stødig fottøy, som lette fjellstøvler. Turstaver kan også være kjekt å ha med.  

Turen er ca. 15 km lang og i gangtid er det regnet 4 timer, i tillegg kommer pauser.  

Rundtur over Kattåsen, Ramsåsen og Ringiåsen

Dette er en rundtur i Bærums vestmark. Vi starter med å gå over Kattåsen. På toppen nyter vi utsikten mot Kolsås. Et kort parti ned på nordsiden av åsen er stiløst og litt ulendt. Vi går videre på blåmerket ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Hanne-Grete Nilsen