Rundtur om Vettakollen, Blankvannsbråtan og Lørenseter

Fellestur

Dato
14. august kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Voksen, Fottur
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Dette arrangementet er over!

Bli med på denne lange rundturen i Nordmarka! 

Vi starter fra Sognsvann og går via Bånntjern og opp på Vettakollen, som er et av de fineste utsiktspunktene for å se ut over Oslo. Herfra inn over åsen til Fuglemyrhytta som er en populær hytte i Nordmarka.

Videre inn over Fuglemyrene og over Frønsvolltråkka og opp på Frønsvollen, som er Oslos eldste setervoll. Stedet var seter under gården Frøen fra 1629 til 1788. Stedet eies nå av Oslo kommune, men har siden 2006 blitt drevet av Naturvernforbundet i Oslo og Akershus. Her er det både våningshus og låve med stall. Seterhuset som står her nå ble gitt som gave fra konsul Thomas Heftye til Christiania Skiklubb. Stedet ble innviet som skihytte i 1885 og anses å være verdens eldste skihytte. Den laftede delen av setra kalles Frønsvollstallen. I helgene i sommerhalvåret er det ofte enkel servering av kaffe, te og saft her.

Videre i småkupert terreng til Blankvannsbråten og Lørenseter, så sørover til Ullevålseter og derfra videre til Lyn-hytta og langs store Åklungen og Lille Åklungen tilbake til Sognsvann.

 

Terreng og lengde:  

Turen går på sti og grusvei, hvor det aller meste vil være på fine blåmerkede stier.

Turen er på ca. 22 km med noen solide motbakker.

Gangtid ca. 6 timer. Total tid inkludert pauser ca. 7-8 timer.

Anbefaler joggesko og lett sekk. Husk drikke og matpakke! 

 

Oppmøte:

Oppmøte ved bommen på Sognsvann parkeringsplass kl.10

 

Transport:

Offentlig transport: Sognsvann T-bane linje 5 med ankomst Sognsvann kl. 09.54.

Ønsker du å kjøre bil er det en parkeringsplass ved Sognsvann.

Uansett framkomstmiddel er det oppmøte for alle ved bommen ved Sognsvann kl.10

 

Turen er gratis og åpen for alle, men på grunn av koronasituasjonen er vi nødt til å kreve påmelding på alle våre turer for å ha oversikt over deltakere ved eventuell smittesporing. 

 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Mer info finnes her.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kristine Stenvold