Langs kommunegrensen fra Nedre Gupu til Sollihøgda

Fellestur

Dato
31. januar kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Langs, Kommunegrensen
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Skitur fra Franskleiv til Sollihøgda

I 2021 har du muligheten å bli med Bærum Turlag på en ekspedisjon som over 6 etapper følger kommunegrensen. Mer om hele ekspedisjonen her. Den andre etappen går på ski og starter ved parkeringen ved Franskleiv og ender på Sollihøgda.

Vi følger skiløypene fra parkeringen til Nedre Gupu der første etappe av ekspedisjonen sluttet 17. januar. Løypa svinger langs kommunegrensen sydover før vi følger den nordover igjen forbi Furuholmen og videre til Damvann til Mikkelsbonn som er et kjent løypepunkt for mange. Turen fortsetter til Lindeberget, videre forbi Bråtan og avsluttes på Sollihøgda. Lengden på turen er rundt 18 km. Vi regner med å bruke 3-4 timer avhengig av føreforholdene.

Oppmøte: På parkeringsplassen ved Franskleiv (Vestmarksetra) søndag 31. januar klokken 10:50

Ta med:  Skiutstyr og ekstra tøy for rast. Dersom det kommer nysnø er det en fordel å bruke gamasjer. Deltagerne tar med egen skismøring etter forholdene. Vi viser til Generell turinformasjon

Løypa: Vi vil følge skiløyper men vi må være forberedt på at ikke alle er nypreparert.  Det er ikke spesielt bratt terreng men deltagerne må være vant med å gå på ski.

Turens betegnes etter Bærum Turlags klassifisering som krevende

Påmelding: Bærums turlags smittevernregler krever påmelding og vi har plass til maksimalt 18 deltagere. Nytt er at vi holder minst 2 meters avstand (tidligere minst 1 m) og vi anbefaler at deltagerne organiserer seg slik at de bruker egen bil til og fra aktiviteten.

Bruk den røde påmeldingsknappen og fyll ut den informasjonen som etterspørres. Husk å fullføre hele påmeldingen der du til slutt må bekrefte den informasjonen du har lagt inn. Du vil deretter motta en epost med bekreftet påmelding. Sjekk om denne meldingen evt. kan ha havnet i spam-filteret ditt.

Transport: Det går rutebuss fra Sandvika til Kattås nedenfor Franskleiv (15 min å gå langs veg) og fra Sollihøgda til Sandvika. Sjekk tider på Ruter.no

Det er viktig å merke seg at startpunkt og turens avslutning er på ulike steder. Deltagerne må organisere sin egen transport til Franskleiv og fra Sollihøgda.

Langs kommunegrensen fra Nedre Gupu til Sollihøgda

Skitur fra Franskleiv til Sollihøgda I 2021 har du muligheten å bli med Bærum Turlag på en ekspedisjon som over 6 etapper følger kommunegrensen. Mer om hele ekspedisjonen her. Den andre ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Eldegard Hjelle