Avlyst Vårskitur - Blefjelltraversen

Fellestur

Fra dato
16. april kl. 15:00
Til dato
18. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Blefjell
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Blefjell og Vegglifjell, Trillemarka og Holtefjell (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Smitteverntiltak

TUREN ER AVLYST PGA SMITTEVERNTILTAK.

Har du ikke gått Blefjelltraversen? Blefjelltraversen er spennende og nydelig på våren. Utsikten over hele Sør-Norge er helt rå. Turen går over Store Ble som det naturlige midtpunktet i Blefjellområdet.

Vi tar med fjellski og lett sekk for vintertur. Og overnatter på de to DNT-hyttene Eriksbu og Sigridsbu. Det vil være noen upreparerte og umerkede løyper så det må påregnes alt fra brøyting, partier uten snø til supre vårskiforhold.  Turen er etter selvkostprinsippet og hver enkelt dekker egne kostnader.

Fremmøte: Flesberg/Kyrkjevatnet fredag 16.april kl 15.00

Turbeskrivelse:

Dag 1:   Fredag: Fremmøte på Flesberg/Kyrkjevatnet kl 15.00. Gå opp til DNT-hytta Eriksbu. Turen tar 2-3 timer og går delvis på oppkjørte løyper og deretter må vi lage våre egne spor. Overnatting i den ubetjente hytta Eriksbu. Her blir det fyring på ovnen, middag og en hyggelig kveld.

Dag 2:   Lørdag: Blefjelltraversen over Storeble og overnatting på den ubetjente Sigridsbu. Turen tar 5-6 timer og vi bruker hele dagen for vi skal ha en perfekt vårskitur. Vel fremme på Sigridsbu er det fyring og tre-retters middag med godt tilbehør.

Dag 3:   Søndag: Retur ned til Kyrkjevatnet og reise hjem. Turen tar 4-5 timer ned til Kyrkjevatnet.

Se turbeskrivelsen: https://ut.no/turforslag/1113989

Gradering: Morsomme utforkjøringer. Turens betegnes etter Bærum Turlags klassifisering som krevende. Forbehold om snøforhold.

Utstyr: DNT pakkeliste for vinterturer; justert for at dette er en vårtur. Fjellski eller turlangrennsski. Randoski kan bli tungt å dra på. Mat for 2 dager. Drikke til maten etter eget behov. Husk solkrem og solbriller.

Antall deltakere: 8 + 2 turleder

Pris: Turen er etter selvkostprinsippet. Hver dekker sine egne kostnader til reise og hytter. Vi deler på felles middag og havregrøt til frokost.

Smittevern: Bærum Turlags smittevernregler følger de regler som myndighetene og DNT setter for slike aktiviteter.

Vårskitur - Blefjelltraversen

TUREN ER AVLYST PGA SMITTEVERNTILTAK. Har du ikke gått Blefjelltraversen? Blefjelltraversen er spennende og nydelig på våren. Utsikten over hele Sør-Norge er helt rå. Turen går over Store Ble som det ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sveinar Kildal