Avlyst Trugetur til Ramsåsen

Fellestur

Dato
21. mars kl. 11:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Truger
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Smittevern

Trugeturen er avlyst pga nye smittevern regler.

Er du nysgjerrig på truger? Bærum Turlag inviterer deg med på trugetur i Vestmarka. Dersom du ikke har truger, kan du låne!

En stor fordel med truger er at du ikke trenger noen spesielle ferdigheter eller forkunnskaper for å bruke dem. Du fester dem til vinterskoene eller fjellstøvlene dine og så er det bare å legge i vei. Truger passer godt for å ferdes i deler av marka der det ikke er oppkjørte skiløyper. Det er bare å følge blåmerkede stiene (eller gå utenom stien) og oppleve vinterskogen i all sin prakt på nært hold.

Bli med på topptur til Ramsåsen som ligger på 420 moh. Vi går en fin runde i Vestmarka via Haugsvollen og Breimåsan. Derifra finner vi stien ut til Ramsåsen platået hvor vi kan nyte utsikten.

Vi møtes ved Fransekleiv Vestmarka parkering. Der fester vi på oss trugene. De som skal låne får dem utdelt der.  Vi starter på blåmerket sti opp til Haugsvollen, derifra går opp til Breimåsan. Der går over myra og igjennom skogen ut til Ramsåsen platået som har flott ustikt over Bærum og Oslofjorden. På veien tilbake går vi deler på umerket sti og om vær og forholder tillater det går vi opp til Eikelundshøgda. Tempoet bli tilpasset gruppa og det blir lagt inn flere stopp underveis. Vi legger inn en lenger spisepause på Ramsåsen.

Terreng og lengde: Total turlengde er ca. 8 km. Gangfart med truger er lavere enn til fots på sommeren, og turen beregnes til å vare ca 3,5-4 timer inkludert pauser - avhengig av forholdene. Turen er klassifisert som middels til krevende.

Ta med: Truger (kan låne)og skistaver (fordel med store trinser). Det beste fottøyet er fjellstøvler eller gode vinterstøvler. Dersom du har gamasjer er dette veldig praktisk for å unngå snø i skoene. Sitteunderlag, mat og drikke. Se også Generell turinformasjon.

Bærum turlag har truger til utlån. Dersom du ikke har truger selv så meld fra til turleder i god tid.

Oppmøte: Fransekleiv, Vestmarka P-plass kl. 11.30.

Kollektiv: Buss 245 fra Sandvika til Kattås (sjekk rutetider).

Påmelding: Alle Bærum Turlags turer krever påmelding som en del av smittevernreglene. Bruk den råde knappen og fyll ut den informasjonen som du blir bedt om å legge inn. Til slutt må du trykke "Gå videre" og bekrefte informasjonen. Da skal du få en epost som bekrefter at du er påmeldt. Husk å meld deg av i god tid om du allikevel ikke kan komme. Slik at andre kan få din plass.

VELKOMMEN til morsom topptur på truger med fine naturopplevelser i vintermarka. 

 

Smittevernregler: Se våre smittevernregler

Trugetur til Ramsåsen

Trugeturen er avlyst pga nye smittevern regler. Er du nysgjerrig på truger? Bærum Turlag inviterer deg med på trugetur i Vestmarka. Dersom du ikke har truger, kan du låne! En stor ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kaisa Hafredal