Grunnleggende turlederkurs

Kurs

Fra dato
4. juni kl. 17:00
Til dato
6. juni kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Overnatting, Sosialt, Nærmiljø, Grunnleggendeturleder, Kartogkompass
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT Bærum Turlag har et bredt tilbud av turer i Bærum og omegn. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på turer i Bærum og andre bynære turområder.

Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet, både for voksenturer og Barnas Turlag.

Du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid. Alle som skal videre på sommerturlederkurs må ha gjennomført ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs først. Les mer om DNTs turlederutdanning på våre nettsider under frivillig.

En forutsetning for deltakelse på dette turlederkurset er at du har gjennomført ambassdørkurset. Det er også mulig å ta kurset digitalt: https://www.dnt.no/dnt-ambassadrkurs/

Oppmøte:
Fredag 4. juni ved bommen på utfartsparkeringen på Franskleiv (Vestmarksetra) kl. 17. Felles avmarsj til Nedre Gupu. (Ca 1 km).

Hvor:
Huset på Nedre Gupu i Vestmarka. Overnatting er på store rom i hovedhuset eller ute i gapahuk/telt hvis ønskelig.

Kursslutt:
Vi avslutter søndag kl. 17.30 på Nedre Gupu.

Pris:

  • Medlemmer i Bærum Turlag som allerede er aktive frivillige i turer og aktiviteter får kurset gratis, samt turlederjakke ved gjennomført kurs.
  • Medlemmer i Bærum Turlag får kurset gratis, samt turlederjakke når de har deltatt 3 ganger som turleder/assisterende turleder på oppsatte turer.
  • For andre DNT-medlemmer er det en egenandel på kr. 1000.

Hvem passer kurset for?
Alle som ønsker å lede turer lokalt for DNT Oslo og Omegn / DNT Bærum Turlag. Du trenger ingen forkunnskaper (utover ambassadørkurset). Du må være turvant, beherske kart og kompass og like å ta med andre på tur. I tillegg til at du er hyggelig og ansvarsbevisst.

Kart:
Vestmarka 1:50000. Kart kan kjøpes i Turinformasjonen i Storgata 3, eller i DNTs nettbutikk.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Alle deltakere tilskrives ca 3 uker før kursstart med mere informasjon. Dere mottar Turlederhåndboka og informasjon som bør leses i forkant av kurset, pluss en oppgave som må forberedes og løses før kursstart.

Grunnleggende turlederkurs

DNT Bærum Turlag har et bredt tilbud av turer i Bærum og omegn. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jørn Brynstad