Kulturlandskap på Rognlia gård og i Kjaglidalen naturreservat 

Fellestur

Dato
29. mai kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kulturvandring
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)

På denne turen skal vi vandre på gamle stier og veifar knyttet til skogsdrift, kølabrenning og kølakjøring til Bærums Verk fra tidlig 1600-tall til 1874, da masovnen ble blåst ned for siste gang.

Turen starter fra Engebråtan innenfor Isi miljøpark. Stigningen fra Engebråtan til Rognlia er ca. 230 m på 3 km. På Rognlia gård tar vi en nistepause mens den idealistiske brukeren Tanja Storløkken forteller om gården og driften.  Kulturlandskapet på Rognlia gård vedlikeholdes ved slått og gammalnorsk spælsaubeite. Herfra er det vid utsikt mot Øverskogen i Lier, Sollihøgda og Norefjell.  Nedstigningen fra Rognlia er drøye 2 km på ca. 270 høydemeter til den tidligere husmannsplassen Kjaglienga.  Stien krysser ramsløkfelt i Kjaglidalen naturreservat. Fra Kjaglienga følger vi vei/sti langs elva tilbake til Engebråtan, ca. 2,5 km.

Terreng og lengde: Turen er på ca. 8 km blåmerket sti i til dels bratt og ulendt terreng og graderes derfor som krevende. Gode turstøvler anbefales.  Anslått tid er ca. 5 timer inklusive pauser. 

Ta med: Mat og drikke. Turkartet Bærum Vestmark 1:20.000 anbefales.

Oppmøte: Engebråtan ved Isi innen kl. 10:30. Parker bilen i veikanten før veikrysset nedenfor Engebråtan. 

Offentlig transport: Buss 240 fra Sandvika med ankomst Smestad kl. 9:59 (sjekk rutetider).  Det er drøye 2 km å gå fra Smestad til Engebråtan.  Ta kontakt med turleder ved behov for henting. 

Se Bærum Turlags smittevernregler

Kulturlandskap på Rognlia gård og i Kjaglidalen naturreservat 

På denne turen skal vi vandre på gamle stier og veifar knyttet til skogsdrift, kølabrenning og kølakjøring til Bærums Verk fra tidlig 1600-tall til 1874, da masovnen ble blåst ned for ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Liv Frøysaa Moe