Kobberhaugene og Stubberudseterhøgda

Fellestur

Dato
23. mai kl. 10:50 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda, Oslomarka (se kart)
Turkode
Voksenturer
Dette arrangementet er over!

Velkommen til Kobberhaughytta, Glåmene og to fine utsiktstopper!

Fra start ved p-plassen Åmot følger vi blåmerket sti langs Korpedalen mot Finnerud og videre Kobberhaughytta. Her på DNTs egen hytte passer det med kaffe-pause. Så følger vi sti over Kobberhaugene. Vi tar hovedpausen på den høyeste toppen (525 moh) med flott utsikt hvis været er bra. Derfra går turen litt bratt ned til nordenden av Kobberhaugtjernet og videre mot Appelsinhaugen og Glåmene. Stien dreier nordover til Sakariashytta. Her tar vi oss vestover på Bjørnebergveien til Øyvann. En umerket sti fører herfra til Stubberudseterhøgda (523 moh). Også her er det fin utsikt. Nå gjenstår bare utforbakke på stier og en bit på Heikampveien. Kanskje passer det med et besøk på kaféen ved Sørkedalen skole før hjemturen.

Terreng og lengde: Dette er en lang tur med noen bratte partier og forholdsvis store høydeforskjeller. For det meste går vi på gode stier. Turen er ca 21 km og gangtiden er drøyt 6 timer. Det trengs gode støvler eller terrengsko.  

Oppmøte:  Åmot p-plass ved Elveli kl. 10.50. Start kl 11.00.

Ta med: Mat, vann og varm drikke for langtur med flere pauser, sitteunderlag og eventuelt gåstaver. Det finnes flere kart over området. Se også generell turinformasjon.

Start: På P-plassen Åmot (ved Elveli) i Sørkedalen kl. 10.00.

Offentlig transport: Buss 41 fra Røa med ankomst Sørkedalen skole kl. 10.39 (sjekk rutetider). En turleder møter her. Gangtid til Åmot er 5 minutter.

Gratis parkering på Åmot p-plass ved Elveli, avkjøring ved Sørkedalen skole.

Generell turinformasjon: https://baerum.dntoslo.no/generell-turinformasjon/

Smittevernregler: Se våre smittevernregler

Kobberhaugene og Stubberudseterhøgda

Velkommen til Kobberhaughytta, Glåmene og to fine utsiktstopper! Fra start ved p-plassen Åmot følger vi blåmerket sti langs Korpedalen mot Finnerud og videre Kobberhaughytta. Her på DNTs egen hytte passer ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen