Seven Summits i Bærumsmarka

Fellestur

Dato
30. mai kl. 10:15
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, 7-Topptur, Bærumsmarka
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen tar deg med over 7 av de høyeste toppene i Bærum kommune

Vi møtes på parkeringsplassen ved Tobonn innerst i Lommedalen.

Vi følger veien mot Kampen i ca. 0,5 km før vi tar av til venstre på umerket sti bratt opp på Åmotkollene til høyeste punktet rett sør for Kollevatn (459 moh). Videre på sti forbi Bikkjevann og nordover til Hellerudmyra. Vi krysser myra i østenden og går uten sti opp på Setervassberget og følger ryggen opp til høyeste punkt (464 moh). Følger ryggen videre nordover og bratt ned til Kryssbymyra. Ved myra krysser vi en sti, men vi fortsetter uten sti nordover og opp på Dritarholhøgda (473 moh).

Fra Dritarholhøgda går vi østover uten sti til hytte i nordenden av Setervann. Herfra følger vi umerket sti sørover langs vannet til bekk som vi følger i bratt terreng opp til blåmerket sti. Følger denne nordover forbi Jonsputten og krysser over til vei på østsiden av putten. Følger veien sørover et kort stykke før vi går rett østover, opp til rødmerket skiløype som går langs Vidvangen. Krysser skiløypa og går videre østover, opp på Vidvangen (vesttoppen). Dette er Bærums høyeste punkt, med 553 moh.  Høyeste punktet på Vidvangen er det imidlertid ikke. Dette ligger litt lengre mot nordøst, men er plassert i Ringerrike.

Vi går ned igjen til skiløypetraseen og følger denne sørover til vi kommer til umerket sti som går opp til L-steinhytta. Denne hytta er grensepunkt mellom tre kommuner (Bærum, Oslo og Ringerike). Rett sør for hytta ligger Danielshøgda (505 moh) der vi finner L-steinen. Dette er en liten steinvarde plassert i tett skog. Morten Leuch som eide Bogstad gård fra 1756 til sin død i 1768 fikk risset inn en «L» på steinen som en markering av grensen mellom Sørkedalsgodset og Ringerike.

Vi går sørover uten sti og kommer ned til trillesti for sykkel mellom veisystemene i Sørkedalen og Lommedalen og følger denne ned til Rognlivann. Vi går rundt vannet og sørover på blåmerket sti i jevn stigning opp på Bessliåsen. På høyden tar vi vestover på umerket sti opp til høyeste punkt (453 moh), der det ligger en imponerende stor hytte. Vi går videre i terrenget sørover til Tømmeråsen (448 moh). Derfra på umerket sti ned til kjerrevei/blåmerket sti som bringer oss tilbake til Tobonn.

Terreng og lengde: Turen er på ca. 14 – 15 km, men terrenget er kupert og vi går store deler av turen utenfor sti. Vi regner med å bruke ca. 6 – 7 timer inkludert pauser.

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Kart: Bærumsmarka og deler av Krokskogen 1:20 000, utgitt av IL Tyrving

Oppmøte: Ved parkeringsplassen ved Tobonn. Avmarsj fra Tobonn kl. 10.30. De som tar bussen til By må merke seg at det er rundt 1,5 km å gå fra busstopp og inn til parkeringsplassen ved Tobonn.

Smitteverntiltak: Se Bærum Turlags smitteverntiltak

 

Seven Summits i Bærumsmarka

Denne turen tar deg med over 7 av de høyeste toppene i Bærum kommune Vi møtes på parkeringsplassen ved Tobonn innerst i Lommedalen. Vi følger veien mot Kampen i ca. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Siri Holmboe
  • Kristian Breili