Kulturvandring til Brunkollen og andre kulturminner i området

Fellestur

Dato
17. oktober kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kultur
Arrangør
Bærum Turlag
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen opp til Brunkollen er en populær tur og kjent for mange. Men, kjenner du historien til plassene i området?  På denne turen til Brunkollen blir det krydret med korte historier om de mange lokalhistoriske steder og kulturminner vi passerer langs veien. 

Turen starter ved Steinskogen Gravlund. Vi går inn Ankerveien og forbi gården Gardlaus – «gården som ikke var inngjerdet». Vi tar raskt av fra Ankerveien og følger Pilegrimsleden et stykket gjennom skogen til husmannsplassene Holen, Mellom, og videre til Muren.

Fra Muren tar vi stien opp til Brunkollen Turisthytte hvor vi tydelig ser rester av tidligere anlagt vei. Det blir ett stopp på Brunkollen Turisthytte med bla. annet historien om tyskernes bruk av stedet under krigen.  Vi tar turen videre til Haslumseter kapell for kort historie om kapellet, og her tar vi en god matpause.

Veien tilbake går til Brunkollen ned mot Muren. Før Muren tar vi stien østover og ned til Sæteren Gård hvor vi får høre litt om stedets historie tilbake i tid og frem til etableringen som DNT Oslo og Omegns/Bærum Turlags storstue og aktivitetssenter. Vi tar oss tid til en kaffepause, kanskje med en godbit fra turlagets kafe i låven.  Vi går videre på stien langs Sæterbekken ned til Ankerveien. Kort historie om Ankerveien og den lille Saghytta. Videre følges Ankerveien opp bakken tilbake til Steinsskogen Gravlund.

Turen arrangeres i samarbeid med Bærum Røde Kors.

Lenge og terreng: Lengde på turen er ca 12 km, og tar 3 - 3,5 timer. Det er kupert terreng på sti og noe langs grusvei.  

Ta med: Gode sko, sitteunderlag, mat og drikke. Turlaget spanderer en bolle på en av hyttene vi går forbi ;-).

Oppmøte: Turen starter øverst ved parkeringen til Steinskogen Gravlund

Kollektivt: Du kommer til Steinskogen Gravlund med buss 150 fra Oslo S via Lysaker og Bekkestua. Gratis parkering ved start. 

Påmelding: Bærum Turlag krever ikke lenger påmelding, du kan gjerne bare dukke opp til oppmøtested. Men, meld deg gjerne på her så har vi litt oversikt over antall deltagerere. Bruk den røde knappen og fyll ut den informasjonen du blir bedt om. Til slutt må du trykke "Gå videre" og bekrefte informasjonen. Da skal du få en e-post som bekrefter at du er påmeldt.

Kulturvandring til Brunkollen og andre kulturminner i området

Turen opp til Brunkollen er en populær tur og kjent for mange. Men, kjenner du historien til plassene i området?  På denne turen til Brunkollen blir det krydret med korte historier om ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Heidi Elise Rustad