Rundtur fra Steinsskogen om Brunkolltoppen

Fellestur

Dato
10. oktober 2021 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Første delen av turen går gjennom Garlaus naturreservat. På turen passerer vi mange flotte utsiktspunkter som Skriveberget, Brunkolltoppen, Brunkollen turisthytte der vi tar en stopp, slik at det blir anledning til å kjøpe seg skolebrød eller noe annet som frister. 

Turen starter fra øverste del på P-plassen ved Steinskogen gravlund. Vi går bratt opp på østsiden av Garlaushøgda og følger umerkede stier og kommer etter hvert inn på blåmerket sti mot Skriverberget. Fortsetter på blåmerket sti forbi Øyervann, ca. 200 m etter vannet tar vi av på umerket sti opp til Brunkolltoppen. Selve toppen er skogkledt, men vi får flere fine utsiktspunkt på veien opp. Hovedrasten blir på et av utsiktpunktene i nærheten av toppen. Vi fortsetter ned til Brunkollen turisthytte. Vi fortsetter på blåmerket sti til Skuta, videre vekselvis på blåmerkede og umerkede stier mot Sæteren gård og pilegrimsleden tilbake til Steinsskogen.

Terreng og lengde: Turen er ca. 18 km lang og tar ca. 5-6 timer med pauser. Vi går på merkede og umerkede stier med en del opp- nedstigninger. Gode tursko med god gripesåle anbefales.

Kart: Bærumsmarka og deler av Krokskogen 1:20000

Start: På øvre P-plass på Steinskogen gravlund kl. 11.00.

Offentlig transport: Buss 150 fra Oslo via Bekkestua til Steinskogen gravlund med ankomst kl.10:53 (sjekk rutetider)

Smittevernhensyn på tur

Mer om gradering av turer

 

Rundtur fra Steinsskogen om Brunkolltoppen

Første delen av turen går gjennom Garlaus naturreservat. På turen passerer vi mange flotte utsiktspunkter som Skriveberget, Brunkolltoppen, Brunkollen turisthytte der vi tar en stopp, slik at det blir anledning ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marit Torblå Karlsen