Avlyst: Sosial stiløping fra Kattås i skjønne omgivelser med Bærum Turlag

Fellestur

Dato
21. oktober kl. 17:00 - 18:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Joggetur
Arrangør
Bærum Turlag
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

VI blir dessverre nødt til å avlyse turen, da turleder for turen er ute med skade og ikke får jogget på noen uker. Vi kommer sterkere tilbake med ny tur med jogging om ikke altfor lenge!

Vi inviterer til Bærum Turlags første ”sprekingtur”! Oppmøte ved parkeringen/bussholdeplassen på Kattås. Denne premiereturen går fra Kattås (ved Vestmarka) og vi løper ca 11 km i rolig tempo og er ute i om lag halvannen time før vi ender tilbake på Kattås. Tempoet kommer til å være rundt 7-8 min/km og vi tilpasser når det blir brattere og mer teknisk terreng. Det vil si; vi jogger der det er løpbart og går i bratte oppoverbakker og de tøffeste partiene. Fokus for turen er opplevelser, utsikter og litt kulturhistorie. Turen passer for deg som allerede løper jevnlig, men som samtidig har lyst å oppdage nye veifar og stier i marka! Det vil begynne å mørkne mot slutten av turen, så ta med hodelykt. Bekledning etter værforholdnene. Husk at det er vått i skogen og kan være kjølig, så gode sko og bekledning som passer en frisk høstkveld:-) Meld deg gjerne på turen, så vi vet hvor mange vi er før vi møtes på Kattås.

Turbeskrivelse:

Denne turen går fra Kattås og ut på umerkede stier over Ringiåsen og Svartoråsen. Vi løper gjennom Ringiåsen naturreservat og noterer oss i turlagsboken på åstoppen, før det går nedover mot Jordbru. Der tar vi inn i furuskogen igjen og løper over Svartoråsen og passerer både kjentmannsposter, turorienteringsposter, bålplasser og en gammel hoppbakke (!). Etter et kortere grusparti tar vi inn på Anne Turids Turvei og løper inn mot Risfjellkastet. Etter noen oppoverbakker løper vi så ned til Urdselva, der vi tar en titt på den gamle skiklubben Starkad sin hytte, før vi krysser elva og løper inn på Skosliteren, som tar oss tilbake mot Jordbru. Her blir det ett lenger grusparti før vi tar inn på det siste stipartiet som går gjennom Trollmyra naturreservat. Etter dette er vi tilbake ved Kattås.

 

 

 

 

Avlyst: Sosial stiløping fra Kattås i skjønne omgivelser med Bærum Turlag

VI blir dessverre nødt til å avlyse turen, da turleder for turen er ute med skade og ikke får jogget på noen uker. Vi kommer sterkere tilbake med ny tur ...

Kontaktinformasjon: