Trugetur i Vestmarka

Fellestur

Dato
30. januar kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Truger
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Er du nysgjerrig på truger? Kanskje har du akkurat kjøpt deg truger eller vil låne et par av oss? Bærum Turlag inviterer deg med på en dag der du kan få råd og tips samtidig som du opplever marka på en ny måte.

Turbeskrivelse: Vi møtes ved Parkeringsplassen ved Franskleiv/Vestmarksetra. Første del av turen går 800 m til fots inn til Nedre Gupu. Der kan du låne truger av Bærum Turlag dersom du ikke har egne. Det er vanlig å bruke noe tid for tilvenning til trugegang. Tempoet bli tilpasset gruppa og det blir lagt inn flere stopp underveis for justering av både utstyr og teknikk.

Terreng og lengde: Total turlengde er ca. 4-5 km. Gangfart med truger er lavere enn til fots på sommeren, og turen beregnes til å vare ca 2,5 timer - selvfølgelig avhengig av forholdene. Turen er klassifisert som Middels da vi vil utfordre terrenget etter hvert som tilvenningen er unnagjort

Turens betegnes etter Bærum Turlags gradering

Ta med: Truger og skistaver (gjerne med store trinser). Dersom du ikke har truger selv så meld fra til turleder i god tid. Bærum turlag kan da formidle lån av truger.  Se også Generell turinformasjon. Det beste fottøyet er fjellstøvler eller gode vinterstøvler. Lave langrennsstøvler fungerer ikke så bra i bindingene på trugene. Dersom du har gamasjer er dette veldig praktisk tilbehør.

Vi viser til Generell turinformasjon

Trugerturer egner seg ikke med hund.

Oppmøte: Vi møtes ved innkjøringen til parkeringsplassen ved Franskleiv/Vestmarksetra kl 1030.

Transport: Det går buss nr 245 fra Sandvika til Kattås som er på Kattås kl 1016. Det er rundt 15 minutter å gå fra Kattås opp på parkeringsplassen.

Påmelding: For å få utbytte av turen har vi satt maks antall til 12 deltakere og du melder deg på via nettsiden. Skriv i påmeldingen om du ønsker å låne truger. 

Smittevernregler: Se oppdaterte regler

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Siri Hatlen
  • Jan Eldegard Hjelle
  • Irene Wright