Vårskitur - Den nydelige Blefjelltraversen

Fellestur

Fra dato
22. april kl. 15:00
Til dato
24. april kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vårtur, Høyfjellet, Blefjell, #Fjellskitur, Storeble
Arrangør
Bærum Turlag
Turområde
Blefjell og Vegglifjell, Trillemarka og Holtefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du ikke gått Blefjelltraversen? Blefjelltraversen er spennende og nydelig på våren. Utsikten over hele Sør-Norge er helt rå. Turen går over Store Ble som det naturlige midtpunktet i Blefjellområdet.

Vi tar med fjellski og lett sekk for vintertur. Og overnatter på de to DNT-hyttene Eriksbu og Sigridsbu. Det vil være noen upreparerte og umerkede løyper så det må påregnes alt fra brøyting, partier uten snø til supre vårskiforhold.  Turen er etter selvkostprinsippet og hver enkelt dekker egne kostnader.

Fremmøte: Flesberg/Kyrkjevatnet fredag 16.april kl 15.00

Turbeskrivelse:

Dag 1 Fredag Kyrkjevatnet - Eriksbu 7 km 2,5 timer

Fremmøte på Flesberg/Kyrkjevatnet kl 15.00. Gå opp til DNT-hytta Eriksbu. Turen tar 2-3 timer og går delvis på oppkjørte løyper og deretter må vi lage våre egne spor. Overnatting i den ubetjente hytta Eriksbu. Her blir det fyring i ovnen, middag og en hyggelig kveld. Vi lager felles middag og tar med så det blir en god tre-retters middag. 

Dag 2 Lørdag Eriksbu - Sigrudsbu 12 km 6 timer

Blefjelltraversen over Storeble og overnatting på den ubetjente superkoselige DNT-hytta Sigridsbu. Her er utsikten formidabel.Turen tar 5-6 timer og vi bruker hele dagen for vi skal ha en perfekt vårskitur. Lunch tar vi ved Brørsteinene.  Vel fremme på Sigridsbu er det fyring og tre-retters middag med godt tilbehør.

Dag 3 Søndag Sigrudsbu - Kyrkjevatnet 13 km - 4 timer

Retur ned til Kyrkjevatnet og reise hjem. Turen tar ca 4 timer ned til Kyrkjevatnet.

 

Se turbeskrivelsen: https://ut.no/turforslag/1113989

Gradering: Morsomme utforkjøringer. Turens betegnes etter Bærum Turlags klassifisering som krevende. Forbehold om snøforhold.

Utstyr: DNT pakkeliste for vinterturer; justert for at dette er en vårtur. Fjellski eller turlangrennsski. Randoski kan bli tungt å dra på. Mat for 3 dager. Drikke til maten etter eget behov. Husk solkrem og solbriller.

Antall deltakere: 10 + 2 turledere

Kostnader

Overnatting er ca 285 kr per person på hver hytte, pluss utgifter til felles middager. Samt at vi deler på kjøreutgifter for de som bruker sin bil til å transportere oss. Turen er etter selvkostprinsippet. Hver dekker sine egne kostnader til reise og hytter. Vi deler på felles middag og havregrøt til frokost.

Transport

Samkjøring i egne biler. Kostnadene fordeles på alle deltakerne. 

Avbestilling

https://dennorsketuristforening-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/claudia_gostomski_dnt_no/EaN9A7xfplVJmmm1c7ySFDMBQ7xzZD2TMaffSs_4v-URWQ?e=pGAm3m

 

 

Vårskitur - Den nydelige Blefjelltraversen

Har du ikke gått Blefjelltraversen? Blefjelltraversen er spennende og nydelig på våren. Utsikten over hele Sør-Norge er helt rå. Turen går over Store Ble som det naturlige midtpunktet i Blefjellområdet. Vi ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sveinar Kildal