Sykkel- og fottur til Kjerkeberget i Nordmarka

Fellestur

Dato
17. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn

Bli med på kombinert sykkel- og fottur til Kjerkeberget, Oslos høyeste topp på 631 moh!

Turen starter på Åmot P-plass i Sørkedalen (v/Sørkedalen skole). Derfra sykler vi Langliveien, på vestsiden av Langlielva, opp til Langlivatnet. Her går det jevnt oppover, men nå er mesteparten av stigningen (på sykkel) ferdig. Ved det lille vannet Kringla tar vi en liten pause. Derfra sykler vi videre rundt Vesle Sandungen, til Sandungen gård. Her parkerer vi syklene og går til fots stien opp til Kjerkeberget. Vi tar turens hovedpause på toppen, og nyter utsikten. For å komme tilbake til syklene ved Sandungen har vi to valg. Vi kan enten gå samme vei tilbake, eller følge stien videre et par kilometer lenger nord, og så komme inn på stien som går sørover langs Katnoselva og følge denne tilbake til Sandungen.

Vi sykler så litt tilbake, til sundet mellom Vesle og Store Sandungen. All sykling så langt har gått på skogsbilveier som er enkle å sykle. Nå kommer et lite stykke på sti, hvor vi trolig må trille. Men vi kommer snart inn på skogsbilvei igjen, som bringer oss til Hakkloa. Videre på skogsbilvei til Bjørnsjøen og Kikutstua. Hvis det er stemning for det, og vi har nok tid, så er det også mulighet til nok en avstikker til fots, opp på Kikuttoppen (612 moh).

Etter nok en liten pause ved Kikutstua sykler vi videre til Fyllingen, og tar veien sydover mot Finnerud og tilbake til Åmot.

Terreng og lengde: Turen sykles hovedsakelig på grusveier, men noe stitrilling må påregnes. Vandredelen er på bratt sti. Total stigning (sykkel og til fots) er nærmere 1000 høydemetre. Turen er på ca. 40 km og tar ca. 5 timer inklusive pauser. Eventuell forlengelse til Katnoselva og/eller Kikuttoppen kommer i tillegg.

Start: På Åmot P-plass ved Sørkedalen skole kl. 10.00.

Offentlig transport: Det er vanskelig å få med seg sykkel på buss. Den må fraktes på bil, eller man kan sykle inn fra Røa.

Ta med: Sykkel (som er sjekket/overhalt), reserveslange (i tilfelle punktering), sykkellås, tursko, rikelig med drikke og niste. Ekstra og vindtett tøy for nedoverbakkene tilbake til Sørkedalen.

Se også https://baerum.dntoslo.no/generell-turinformasjon/

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Nils Mathisrud
  • Siren Tjøtta