Historiske hytter i Vestmarka

Fellestur

Dato
25. juni kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kulturvandring
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

 

På turen passerer vi hyttene: Ramsåsstua, Langåshytta, Jan Mayen og ruinene fra Svalbard. Vi går over Ramsåsen der vi tar en rast og nyter utsikten.

Turen starter på Kattås kl. 10:30. Vi går opp Ringikastet i retning Haugsvollen, Stovisetervei, umerkede stier forbi Ramsåsstua. Hytta ligger gjemt under en skrent og ble bygget som gjemmested under 2.verdenskrig.  Ramsåsen der det blir rast på en av utsiktspunktene. Vi fortsetter over Breimåsan til Langåsstua eller Ramsåshytta. Hytta ble satt opp av Horni gård for at tømmerhoggerne skulle ha husvære mens de jobbet på skauen. Den ble også benyttet som skjulested for Milorg under 2.verdenskrig. Vi går sydover til Jan Mayen. Hytta var opprinnelig ett av seterhusene på Grønland. Neste stopp er Svalbard. Hytta ble satt opp i 1928, men brant ned etter noen år. Den ble ikke gjenreist. Det finnes fortsatt rester etter grunnmuren og en ovn. Returen går over setervollene Stovivollen og Haugsvollen, Franskleiv og tilbake til Kattås.

Turen går på stier med enkelte bratte partier. Det anbefales lette turstøvler eller terrengsko. Turen er ca. 15 km og tar 5-6 timer inklusiv pauser.

Oppmøte på parkeringsplassen/bussholdeplassen på Kattås kl. 10:20.

Buss 245 til Kattås eller med bil til parkeringsplassen på Kattås.

Kontaktinformasjon: