Fra Sandvika til Gjettum i Claude Monets og Fleskummalernes fotspor

Fellestur

Dato
27. august kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kulturvandring
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn

Vinteren 1895 besøkte den franske maleren Claude Monet Norge. I en periode av oppholdet bodde han på Bjørnegård pensjonat i Sandvika. På første del av turen vil vi stoppe ved noen av stedene han stod og malte. Første stopp er Løkke bro. Vi følger så Sandvikselva og går opp til Bjørnegård. Turen fortsetter videre oppover langs Sandvikselva, gjennom Hamang gård, bratt opp til Marie Haven bo- og behandlingssenter og turveien ned mot Dælibekken som ble åpnet opp i 2019. C. Monet malte og lagde flere skisser av Kolsås og har trolig stått i dette området.

Vi fortsetter oppover langs Dælibekken, krysser Brynsveien og går inn Toppåsveien. Nederst i Toppåsveien er det en åpen plass der det passer med en rast.

Etter rasten følger vi blåmerket sti til Dælivannet.

Maggie f. Plathe og Christian Skredsvik bodde en periode på Fleskum gård i nærheten av Dælivannet. Sommeren 1886 inviterte de kunstnervennene: Gerhard Munthe, Eilif Petersen, Harriet Backer, Kitty Kielland og Erik Werenskiold til å bo hos seg. Fleskumsommeren har blitt et begrep innen norsk kunsthistorie. Ett av de mest maleriene fra denne sommeren er Gutten med seljefløyten.

Vi fortsetter Dæliveien mot Fleskum gård og videre til Gjettum stasjon.

 

Turen går hovedsakelig på turveier, litt vei og sti. Anbefaler gode tursko.

Oppmøte ved Løkke bro i Sandvika kl. 10:30. Det er ca. 5 minutter å gå fra Sandvika stasjon og Sandvika bussterminal. Turen avsluttes på Gjettum der det går både T-bane og buss.

Turen er ca.11 km og varer 3-4 timer inklusiv pauser.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marit Torblå Karlsen