Aktiv i 100 - Torsdager fra Østernvann, Burudvann eller Vestmarksetra

Fellestur

Dato
19. mai kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivi100bærum
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!

Bli med på en hyggelig tur på stier og turveier i Bærumsmarka og Vestmarka


Torsdag 19. mai   går turen på begge sider av  Lysakerelva fra Barketomta ved Fossum til Lilleaker og tilbake!  

Oppmøte:   Østenvannsvingen P-plass kl. 11:00.
Vi kjører derfra samlet til der turen starter ved Barketomta P-plass
  (ved den lille  fotballbanen) med innkjøring fra Fossumveien, 250m fra avkjøringen fra Griniveien rett ved broen over Lysakerelva.
Det er også mulig å møte direkte på  Barketomta. Turen starter kl. 11:15.
Det er dessuten  mulig å ta buss nr 230 fra Bekkestua til Syd - Fossum.

Turen går vekselsvis på både på Oslo og Bærum siden av Lysakerelva med mange fine steder og severdigheter underveis.
Lunsj pausen tat vi i Fåbro Park ved Lilleaker før vi tar turen tilbake opp langs elva. Vi regner med å være tilbake på Barkletomta kl 15:00. Turen er på ca 12,5 km i varierende terreng med både turvei og kupert sti

Turledere:  Erik B Wiken og Svein Arne Lilleløkken 
Nærmere informasjon om turen finnes også på FB siden "Aktiv i 100 med Bærum Turlag" og "Bærum Turlag - Markaturer for voksne" noen dager før turen

Ta gjerne med deg en venn. Det er plass til alle på tur. Men husk at dette er turer for de som er normalt spreke. Terrenget vi går i kan være bratt enkete steder. Vi går som regel på stier, også umerketede og ofte i ulent terreng. Sko og klær etter vær er viktig, og ha alltid med en liten sekk. Vi anbefaler bruk av brodder i vintersesongen.

Om turene: Turene går hver torsdag klokken 11.00, med månedens tur siste torsdag i måneden. Vi går på stier og skogsveier i Bærumsmarka og Vestmarka og turene varer 3-4 timer. Vi tar lunsj rasten ute i all slags vær.

Turene er åpne for alle og gratis. Turmålene veksler fra gang til gang. Vi går i all slags vær, ofte rundturer på 10 -13 km og bruker 3-4 timer.

Er du usikker på om du er sprek nok? En liten regel er at dersom du kan gå 4 - 5 km på 60 minuitter med lett dagstursekk, så kan du være med oss på tur. På Aktiv i 100 er vi som regel 2-3 turledere. Dermed vil aldri noen bli gått fra eller måtte gå alene.

Oppmøte: Det vil variere noe fra uke til uke.  I 2022  vil de fleste turene gå fra P-plassen i Østernvannsvingen. Noen turer vil  starte på Burudvann P-plass og enkelte fra Vestmarksetra P-plass.

Informasjon om den enkelte tur vil bli lagt ut på  Facebook siden "Aktiv i 100 med Bærum Turlag, DNT".

Påmelding: Sendes turleder på SMS før turen eller meld deg på direkte til turleder 10-15 min før start..

Turledere:
Erik B. Wiken T: 992 10 229

Svein Arne Lilleløkken T: 950 40 774

Bent Enoksen  T: 913 92 772

Smittevern: DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetenes råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og størrelsen på grupper ihenhold til gjeldende anbefalinger. Ta gjerne med egen håndsprit, og munnbind hvis behov.
Deltagelse på våre turer forutsetter at du er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltagere må holdeminst en meteres avstand til hverandre. Turleder  har rett til å vise bort deltagere som ikke overholder dette.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 30 personer pr. gruppe, inkludert turledere

Aktiv i 100 - Torsdager fra Østernvann, Burudvann eller Vestmarksetra

Bli med på en hyggelig tur på stier og turveier i Bærumsmarka og Vestmarka Torsdag 19. mai   går turen på begge sider av  Lysakerelva fra Barketomta ved Fossum til Lilleaker ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Erik B. Wiken
  • Svein Arne Lilleløkken