Topptur til Haveråsen

Fellestur

Dato
28. august kl. 11:45 - 15:15
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Vestmarka
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn

Denne turen har blitt en årlig tradisjon og vi inviterer til ny flott rundtur med høydepunkt til Haveråsen og spise-/badepause ved Sandungen!

Turen starter fra Franskleiv i Vestmarka, og vi går mot Nedre Gupu og videre til Furuholmen. Rett etter Furuholmen tar vi av på stien "Saltveien" mot Persbonn. Herifra stiger terrenget gradvis opp til Haveråsen (437 moh). Her stopper vi og nyter utsikten over fjord og mark, og vi kan skrive oss inn i topp-boken. Videre går vi ned til Sandungen hvor vi tar en god spisepause og de som vil kan ta et bad. Turen går videre over Helgesbonnhogget, forbi Svafoss og midtre Fløyta tilbake til Furuholmen og ned til parkeringsplassen på Franskleiv.

En fin rundtur i variert terreng med Haveråsen som høyeste punkt.

Terreng og lengde: Turen er på ca. 11 km i kupert terreng. Anslått tid er ca. 3 ½ time, inklusive pauser.

Ta med: Gode tursko. Mat og drikke.  Det er gode bademuligheter i Sandungen; ta gjerne med badetøy og håndkle. Se også Generell turinformasjon.

Start: Franskleiv (Vestmarksetra P-plass) kl. 11.45 ved bommen.

Kollektiv: Buss 245 fra Sandvika, med ankomst Kattås kl. 11.16 (sjekk rutetider). Det er ca. 1 km (15 min) å gå opp til Franskleiv. Bærum Turlag minner om smittevernregler ved bruk av offentlig transport.

Annet: Gi beskjed til turleder om relevant informasjon i forhold til spesielle helseforhold. Gi også beskjed til turleder i forkant av turen om du ønsker å ta med deg hund. 

 

Topptur til Haveråsen

Denne turen har blitt en årlig tradisjon og vi inviterer til ny flott rundtur med høydepunkt til Haveråsen og spise-/badepause ved Sandungen! Turen starter fra Franskleiv i Vestmarka, og vi ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kaisa Hafredal