Kom deg ut-dagen - Sæteren Gård

Natursti - gøy på stien og lærerikt for små og store
Natursti - gøy på stien og lærerikt for små og store

Bli med på Kom deg ut-dagen på Sæteren Gård søndag 3.september. Her kan du klatre i 8 meters klatretårn, prøve å balansere på slakk line, fly gjennom luften i zipline og steke pinnebrød over bål. For de små har vi "Miniland" med sekkehopp, kosedyr i trillebår, potetløp og andre morsomme småaktiviteter. TURBO kommer også så klart! Ønsker du å sove ute? Bli med oss på en natt i naturen.

Det blir natursti opp fra Øverland. I år merker vi både veien og stien (Pilegrimsleden). Premier til alle ved ankomst Sæteren.
Kafeen holder åpen eller dere kan ta med noe å grille, på en av de mange bålplassene.

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag og arrangeres på over 150 steder i hele landet, en dag for alle uansett erfaring.
Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra. Kom deg ut-dagen kan være en start på en mer aktiv høst med mange fine turer.
Les mer om Kom deg ut-dagen på Sæteren Gård.

Prøv en natt i naturen 

Drømmer du om en natt i telt, men lurer på hvordan du skal komme deg ut? Eller kanskje du har en drøm om å sove i gapahuk eller ute under åpen himmel? DNT oppfordrer alle til å starte Kom deg ut-dagen med en natt ute i friluft, fra lørdag til søndag. Bærum Turlag tilrettelegger på Sæteren med bål på den nederste bålplassen fra klokken 17.00. Har du ikke eget telt kan du låne lavvo på Sæteren, da må du sende epost til ellen@baerumturlag.no. Det er begrenset med lavvoer. Les mer om Natt i naturen på Sæteren Gård.  

- Vi håper flest mulig har lyst til å overnatte ute lørdag 2. september. Det blir en morsom og spennende tur for hele familien, og en god anledning til å få en litt annerledes lørdagskveld. Pakk telt, soveposer og mat og opplev gleden ved å våkne opp i villmarka! Flere steder i landet kan du være med på organiserte turer, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.
​​​​​​​


Gøy med TURBO på Kom deg ut-dagen
Gøy med TURBO på Kom deg ut-dagen
Ta de små turene først og bo i telt med oss på Sæteren Gård natt til Kom deg ut-dagen
Ta de små turene først og bo i telt med oss på Sæteren Gård natt til Kom deg ut-dagen Foto: Wenke Åse

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 31. august 2017