Høstferietips i Bærum og omegn

Foto: Oda Marie Haughom

Ikke til fjells, men bli hjemme? Vi samlet aktiviteter nok til å fylle hele uke 40. Noen aktiviteter finner du lokalt i Bærum, for andre må du reise litt utenfor Bærum. Alt er arrangert av DNT. Artikkelen starter med turer i Bærum arrangert av Bærum Turlag. Velkommen med på tur, på kurs, på foredrag, på buldring, på kajakktur - og mere til.

Sæteren Gård:

Dette er barnas eget tursted i Bærumsmarka, bare et par kilometer å gå fra Øverland Gård, Haug skole og Skytterkollen. Om dere bare vil ut og gå en tur på egen hånd, er Sæteren Gård et utmerket turmål:

Kafeen på Sæteren Gård

I høstferien er kafeen åpen begge helgene, lørdag og søndag fra 11-16 og onsdag fra klokken 11 - 14. Her kan dere blant annet kjøpe mat og drikke som hjemmelaget suppe, vaffel, og rundstykke, og altså komme inn og hvile litt eller varme dere. 

Les om kafeen på Sæteren Gård.

Åpne aktiviteter

På Sæteren Gård kan alle benytte bålplassene, hinderløypa, de faste orienteringspostene, naturstien og eventyrstien. Masse moro for hele familien!

Overnatting

Hvorfor ikke ta en overnatting på Sæteren Gård? Hele familien eller flere sammen? Både Hovedhus, Eventyrhytta, Spettesmia, lavvo og gapahuk kan bestilles.

Så koselig er det i Eventyrhytta: Denne er innredet som en temahytte om eventyr, og er rikt dekorert med elementer fra kjente eventyr. Her finner dere saker og ting til å lage deres eget eventyrteater, både Rødhette og ulven, de tre Bukkene Bruse og trollet, dyrene i skinnvotten og prinsessen på erten med alle dynene sine. Det er store og små stangdukker, fingerdukker, figurer og utkledningsklær og teaterteppe. Her vil dere finne eventyrbøker, eventyrkonkurranser for store og små og fargeleggingsark. Koia har to rom og hems, vedovn og gassbluss, men ikke innlagt vann eller strøm.

Les alt om å leie plass på Sæteren Gård.

Bli en turbo-kokk, 30. september kl. 15 - 18.30 (NB! turen er nå full!)

I skrivende stund er det 3 ledige plasser på dette kjempeflotte kurset for alle som er lei av grillpølser og marsh-mallows. Her får dere lage mat på både bål og primus/stormkjøkken. Barna deltar aktivt i matlagingen og må derfor ha med en voksen. 
Les alt om og meld dere på Bli en turbo-kokk!
Kurset arrangeres av Bærum Turlag.

Natt i naturen på Sæteren Gård, 30. september til 1. oktober

Dette er et fantastisk tilbud. Egentlig var det et tilbud om å overnatte i gapahuken for de som deltar på turbo-kokke-kurset. Så derfor er gapahuken på det nærmeste full. Men: Dette er ingen hindring - ta med eget telt! Det er god plass på området og derfor plass til alle som ønsker å tilbringe en natt ute i naturen. Det er altså bare å bli med - det er høytlesning om kvelden, bål både om kvelden og om morgenen, det er mange barn å leke med - og antakelig får barna nye venner. Toalettene på Sæteren Gård kan brukes, og her kan man også skifte på de minste. Er det første gangen dere overnatter ute, så kan det være veldig gunstig å gjøre det sammen med andre. 

Passer det best å sove hjemme? Da er dere velkomne til å bli med utover kvelden og så gå ned igjen.

Trenger dere å låne utstyr? Eller har dere andre spørsmål om "Natt i naturen"?
Kontakt ansvarlig for arrangementet: Maggy Elva Bjørgvinsdottir, maggyelva@mac.com eller på telefon 47 252 808.

"Natt i naturen" passer best for barn fra 4-10 år i følge med voksne, men alle er velkomne.

Les alt om Natt i naturen på Sæteren Gård. Ingen påmelding.


Villmarkshelg på Sæteren Gård - ledige plasser på arrangementet i november

Den siste helgen i høstferien er det Villmarkshelg på Sæteren Gård, for barn fra 2-5 år med voksenfølge. Villmarkshelgene er så populære, at denne fellesturen allerede er full. Men følg med på våre nettsider - neste villmarkshelg er fra lørdag 11. til søndag 12. november.
Les om og meld dere på Villmarkshelg på Sæteren gård i november.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ta en natt i naturen i høstferien du også!
ta en natt i naturen i høstferien du også! Foto: Bjørn Tore Moen

Høstyoga med sunn mat i marka, lørdag 30.september - søndag 1.oktober
2 ledige plasser. Turen krever påmelding.
Sett av en dag i marka til påfyll av inspirasjon og energi!
Stikkord for helgen: Topptur i marka med lunsj og flott utsikt på Skaugumsåsen. Yoga og avspenning for alle nivå. Næringsrik og bærekraftig mat med mye økologiske råvarer. Sukker og glutenfritt! Vi lager mat i felleskapmed introduksjon av sunne råvarer. hyggelig og sosialt samvær på sjarmerende hytte i Vestmarka. Les mer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Yoga på Nedre Gupu - Vestmarka
Yoga på Nedre Gupu - Vestmarka Foto: Kaisa Hafredal

Topper i Bærumsmarka - Skollerudhøgda og Gardlaushøgda, 1. oktober
Vi starter fra bussholdeplassen på Steinsskogen gravlund kl. 1100. Turen er blå dvs. middels vanskelighetsgrad. Turen tar ca. 3-4 timer og lengde er ca. 8 km. Nesten hele turen går på stier. Velkommen på flott søndagstur med Bærum Turlag. Les mer

Krokskogen på elsykkel, 1.oktober
Turen er kun for elsyklister. Turen går gjennom den sørvestre delen av Krokskogen. Vi sykler fra By i Lommedalen, langs Lomma til tverrelva, Plassedammen, Retthellsetra, Kleivstua, Bureheim, Bruløkkene, Frøshaug, Midtskogen, Benteplassen, Steinsvollen, langebru, Øvre Johnsrud og tilbake til By. Det blir Kulturhistoriske stopp underveis, men opprinnelig turleder er syk så erstatter leser seg opp alt han kan :-) velkommen på trivelig elsykkeltur med Bærum Turlag. Les mer.

Vesleelva fra Åmodt til Ørretvand elektrisitetsverk, 8.oktober
Turen går fra By i Lommedalen, langs Vensåsveien, over Vesleelva bru og deretter langs jordekanten til Åmodtdammen. Langs Vesleelva på jordekanter til kampeveien. Derfra på vei, jorder og skogsti i vestlia av Kolletuppen til Aurevann og Aurevannsdemningen. Turen går på vei, langs kanten av jorder som er slått, på dels lite brukte stier og litt i ganske åpent, men bratt terreng i nedoverbakke. Skotøy med gode gripesåler er nødvendig. Turen er blå, dvs. middels vanskelighetsgrad. Les mer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Høsturer med turleder.
Høsturer med turleder.

Seniorbussen fra Bekkestua busstasjon kl. 10.00, 3.oktober
Turen går på skogsbilveier og spennende stier i Østmarka. Kafebesøk. Velkommen på trivelig seniortur. Les mer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Seniortur til Ellingsrud med Astrid Nøklebye Heiberg
Seniortur til Ellingsrud med Astrid Nøklebye Heiberg Foto: Katrine Gramnæs

Kveldsmattur til Tokerudutsikten på Tanumåsen, 3 oktober
Ta med kveldsmaten i sekken og bli med oss på Kveldsmattur i høstferien. Bærum Turlag arrangerer kveldsmatturer hele året.
Vi håper at kveldsmatturene kan motivere flere til å bli med på en liten nærtur. På disse turene gjør vi det enkelt; vi tenner bål når det mulig, og oppfordrer barnefamilier til å ta med seg kveldsmaten / middagen og nyte den ute i naturen sammen med andre turglade familier. Oppmøte Tanum kirke 17.15. Les mer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kveldsmattur
Kveldsmattur

Trilletur til Nedre Gupu
I høstferien går trillturen til Nedre Gupu. Det er lov å komme både mor og far og søsken på trilltur. Lunsjen tar vi på Nedre Gupu, det er mulig å gå inn i huset som står på plassen. Les mer


Kobberhaughytta:

Dette er DNT Oslo og Omegns storstue, i hjertet av Nordmarka. Hytta er lett tilgjengelig fra Sørkedalen, Frognerseteren og Sognsvann. På Kobberhaughytta opplever du fantastisk natur med flott utsikt, idyllisk vann og et rikt dyreliv. Hytta har en stor og koselig peisestue, hyggelige rom og god atmosfære. 

Dagsturist 

Alle er velkomne på Kobberhaughytta. 

Selvbetjeningsrommet i annekset er alltid åpent. Her er det mulig å kjøpe noe energibyggende fra automat, eller kanskje er du heldig og finner overskuddsvarer fra dagens servering. Husk mynter. 

Kafé/kiosk

Dagserveringen er åpent lørdag og søndag fra klokken 11-16. I kafeen er det aller meste hjemmelaget og her kan du blant annet finne kanelboller, påsmurte rundstykker, vafler med tilbehør, kake, kjeks, kaffe/te/buljong, solbærtoddy, varm sjokolade med eller uten krem, mineralvann/sportsdrikk, potetgull, med mer. Kafeen har alle rettigheter.

Overnattingsgjest

I høstferien kan du overnatte fra torsdag til fredag, fra fredag til lørdag og fra lørdag til søndag.
Du kan overnatte i brudesuite, to- eller tresengsrom, seks- eller sjusengsrom, sovesal, gapahuk, telt eller lavvo.
Husk at all overnatting må avtales på forhånd.

Aktiviteter

Det er masse å finne på når man besøker Kobberhaughytta: Her er det kanoer, kajakker, robåt, fiskestenger og terrengsykler. Hyttas gjester låner utstyret gratis, andre betaler. I området rundt hytta ligger det ute faste orienteringsposter. Rundt tjernet er det en fin natursti knapt to kilometer lang. Stylter kan brukes, volleyballbanen likeså og på og ved hytta finner dere flere geocache-skatter!

Og selvsagt er det mange flotte turmuligheter ut fra hytta. Til kjentmannsposter. Og til Appelsinhaugene. Beskrivelse med spor/skatter som skal løses underveis fåes i resepsjonen. Til Kobberhaugene med den fantastiske utsiskten, er det 2,5 kilometer og til Kikut 5 kilometer.

Bestill overnatting på Kobberhaughytta: Tlf 977 08 048 eller post@kobberhaughytta.no

Les om Kobberhaughytta, les om hytta på ut.no også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kobberhaughytta
Kobberhaughytta

Flere høstferietips utenfor Bærum finner de her.

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 28. september 2017