Bli med på Den store turdagen, søndag 24.september

Søndag 24.september er det Den store turdagen til Brunkollen. Musikk, eventyrforteller, pinnebrødsteking, natursti, turer med turleder, langturer for voksne, "ordførerens tur". En turdag for absolutt alle! Vi merker rute fra Skytterkollen og Burudvann. Velkommen på tur på søndag!

Hold av søndag 24.september. En turdag for absolutt alle - med eller uten barn - også for Bærums ordfører. Det blir musikk, eventyrforteller, natursti, pinnebrødsteking og slakk line. Ta med det du selv vil grille på våre to bålpanner eller kjøp verdens beste skoleboller og annet inne på Brunkollen. Vi merker og henger opp natursti fra Burudvann og Skytterkollen. Fra Burudvann setter vi også opp barnevennlig turleder for de som vil slå følge med andre barnefamilier. Ordfører Lisebeth Hammer Krog inviterer til "ordførerens tur". Den store turdagen er et årlig arrangement  i Bærum Turlag med stor oppslutning hvert år. For de som vil gå lenger tur er det også "voksenturer" med turleder fra hhv. Hosle Senter og Øverland P-plass til Brunkollen på Den store turdagen. Langturene vil ta lunsjen sin i hytteveggen på Brunkollen.


Startsteder:

  • Burudvann - natursti med morsomme spørsmål for barn hele veien opp til Brunkollen, avmarsj kl. 11 med Turleder. Turen er godt egnet for barnefamilier og turleder har med egne barn. Turen merkes også med spredte DNT-merkebånd for de som vil gå uten turleder.
  • Skytterkollen - natursti med morsomme spørsmål for barn hele veien opp til Brunkollen og spredt merking med DNT-merkebånd i tillegg til blåmerkinga. Avmarsj med turleder og ordfører Lisbeth Hammer Krog kl. 11.00 fra Skytterkollen. Dette er ordførerens tur og vi håper så mange som mulig slår følge med henne oppover bakkene til Brunkollen.
  • Fossum - godt egnet for de som vil sykle eller trille vogn. Da følger man vegen og skilting til Brunkollen.
  • Hosle - Langtur med Turleder. Samarbeid med seniorgruppa i DNT Oslo og Omegn. Avmarsj kl. 10.35 fra Hosle senter. Lunsj og pause i hytteveggen på Brunkollen og der turdeltakerne får med seg noen av høydepunktene fra Den store turdagen før turen går videre. Les mer om denne turen.
  • Øverland - Langtur med turleder. Turen går via Muren til Brunkollen, med informasjon om husmannsplasser underveis. Lunsj og pause i hytteveggen på Brunkollen, der turdeltakerne også får med seg noen av høydepunktene fra Den store turdagen før turen går videre. Les mer om denne turen.


På Brunkollen blir det arrangement fra kl. 13.00 og utover dagen

Fra klokken 13.00    - Vi tenner bålpanner hvor dere kan grille medbrakt. Vi spanderer pinnebrød.
Fra klokken 13.00    - Kaffeen holder åpen for de som vil kjøpe boller, drikke og annet.
Fra klokken 13.00    - Slakk line og andre småaktiviteter.
Klokken 13.15            - Eventyrstund, i lavvoen hvis dårlig vær. I friluft hvis været er godt.
Klokken 14.00           - Friluftskonsert med Rallarguttene.
Klokken 14.30           - Eventyrstund, i lavvoen hvis dårlig vær. I friluft hvis været er godt.


Velkommen til Turdag for hele familien. Godt egnet for de med barn og de uten. 


Skrevet av Ellen Kristine Næsje 20. september 2017