Stemningstur til Nedre Gupu

På lørdag 2.desember har Bærum Turlag bålet klart fra klokken 15.00 på Nedre Gupu. Dere går selv på inn 1-2 km på vei/sti/skiløype. På plassen rundt gapahukene lover vi julestemning, -natursti med julespørsmål og julegrøt med mandel så langt beholdningen rekker. Ta med turkopp, skål og skje. Husk hodelykt til hjemturen. Vi fyrer i lavvoen og den er tilgjenglig helt til søndag for de som vil ta en julenatt i naturen sammen med oss.

Ta ellers selv med det dere vil grille over bålet. Bli så lenge dere vil og nyt julestemning i marka. For de som vil ta en julenatt i naturen, så har vi booket lavvoen og vi sørger for at det er godt og varmt i den frem til kvelden. Man kan også sove i gapahukene så klart og vi lar huset stå åpent slik at man har mulighet til å gå inn hvis det skulle bli for kaldt ila. natten.

Føremelding (vi oppdaterer denne mot helgen): Man kan enten følge veien rundt (ca 2 km) her er det fint for de som triller vogn eller drar barn på kjelke (NB! det kan være strødd hvis glatt). Man kan gå til fots på gamlestien, det er den korteste veien til Nedre Gupu (1 km). NB! her kan det være glatt så brodder anbefales hvis det ikke kommer mer snø mot helgen. Eller man kan følge skiløypa på ski opp til stjernekrysset og bytte til vintersko siste 200 meter (1,5 km totalt). Grunnet skiskytteranlegget er det snøkanoner som sikrer føret i dette løypenettet, men det går ikke helt frem til Nedre Gupu. 

Les mer om turen/arramgementet her.

Foto: Ellen Næsje

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 27. november 2017