Barnas Turlag i høst

Barnas Turlag begynner å bli en aktiv og stabil gruppe i Bærum. Ønsker du å bli med, så er det plass til flere frivillige familier. Våre turledere har alltid egne barn med på tur og vi forsøker å lage en sosial plattform der barna til de som hjelper til blir godt kjent. Som frivillig blir du også med å påvirke tilbudet. Målet er å få andre friluftsglade familier med ut på tur, slik at det i Bærum blir et bredt friluftstilbud for barn så de kan lære å bli glade i tur og friluftsliv. Her kan du lese om tilbudet i høst.

Først ut er Kom deg ut dagen på Sæteren Gård 2.september. Her blir det natursti inn til Sæteren og man kan velge om man vil gå veien eller stien inn til Sæteren Gård. Vi anbefaler stien for de større barna, det er bittelittlenger, men morsomst! På Sæteren blir det flotte premier til alle som leverer natursti svarlappen. På Sæteren er kaffen åpen, bålplassene tent (hvis det ikke fortsatt er bålforbud), klatretårn, Turbo kommer og mange andre morsomme aktiviteter. Natt til Kom deg ut dagen arrangerer vi natt i naturen og tilbyr plass i lavvo for de som ikke har eget telt.

22.september arrangerer "3 i 1" tur med turbokokokkekurs, overnatting ved Burudvann og langtur inn til Brunkollen hvor man kan delta på den store store turdagen. Mange flotte opplevelser for barn i alle aldre. Erfarne turledere fra Bærum Turlag veileder i matlaging over bål, er med på uteovernatting og viser vei opp til Brunkollen.

Så inviteter til Haloweenfeiring i skogen med spøkelsessti opp til Nedre Gupu lørdag 3.november. Vi gjør om huuset til spøkelseshus og har bålplassene tent. de som tør ringe på dørklokken i spøkelseshuset får marsmellows til å brenne på bålet. Vi spikker pinner, men foreldrene må hjelpe egne barn med å steke disse over bål og at de ikke renner seg på tungen. En (u)hyggelig halloween feiring hvor de kler seg ut de som vil. Spøkelsestien opp til Nedre Gupu er på ca. 1 km.  

Lørdag 1.desember vlir det juletur til Nedre Gupu med julegrantenning på tunet, nisegrøt over bål og servering av varm rød saft. Vi synger julesanger og viser donalds jul på låveveggen oghar natursti med julespørsmål. Velkommen til julestemning med oss for små og store.

I tillegg arrangerer Barnas Turlag kveldsmatturer hver tredje uke. På kveldsmatturene gjør vi det enkelt; vi tenner bål når det mulig, og oppfordrer barnefamilier til å ta med seg kveldsmaten/middagen og nyte den ute i naturen sammen med andre turglade familier.
Oversikt over kveldsmatturene finner du på side 45 i vårt turprogram eller på våre hjemmesider listet opp blandt de andre Barnas Turlagsturene etter dato. Se her.
Det kan bli satt opp ekstraturer i løpet av året for barnefamilier. Alle turene med Barnas Turlag ligger på våre hjemmeisder bærumturlag.no, som arrangement på vår facebookside Bærum Turlag og postes jevning på Barnas Turlag sin egen Facebook gruppe. Søk på "Barnas Turlag, Bærum".

Trilleturer hver torsdag og bæremeistur hver onsdag arrangeres også av Barnas Turlag.
Trille- og bæreturene har egen Facebookgruppe. Søk på  Trilleturer med Bærum Turlag, DNT.

Det er Signe Riemer-Sørensen og Erlend Haaverstad i Bærum Turlag sitt styre som har ansvaret for Barnas Turlag. Ønsker noen å bidra frivillig kan dere kontakte en av dem. Kontaktinformasjon på styremedlemmene ligger her.
Frivillige vil bli tilbudt aktivitetslederkurs, førstehjelpskurs og DNT ambassadørkurs. Dere må også gjerne ta vårt turlederkurs men det er ikke obligatorisk. Turlederkurset arrangeres over en helg og det settes opp kurs jevnlig så dette kan tas på sikt også.

Forberedelser til Halloween arrangemnentet. Barna skjærer ut lykter på Nedre Gupu og smaker på gresskarsuppe etterpå.
Forberedelser til Halloween arrangemnentet. Barna skjærer ut lykter på Nedre Gupu og smaker på gresskarsuppe etterpå. Foto: Ellen Næsje

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 4. august 2018