Den store turdagen til Brunkollen, 23.september

Den store turdagen til Brunkollen
Den store turdagen til Brunkollen Foto: Ellen Næsje

På søndag arrangerer Bærum Turlag Den store turdagen til Brunkollen for femte året på rad.
Det blir friluftskonsert med Per Vollestad som spiller markaviser. Langturer for voksne som kommer innom Brunkollen. Natursti for barn fra Skytterkollen og Burudvann. Natt i naturen, pinnebrød og premier. Velkommen til en turdag for alle.


En Turdag for alle i Bærum
På søndag arrangerer Bærum Turlag Den store turdagen til Brunkollen for femte året på rad.
«Målet med turdagen er å få alle i Bærum ut på tur», sier Erlend Haaverstad i Bærum Turlag.
«Vi tilrettelegger både for de med barn og de uten denne dagen!».

Søndagtur og friluftskonsert
For å tekkes de voksne har Bærum Turlag satt opp to langturer med turleder som skal gå innom Brunkollen og ta lunsjpausen der. Den ene turen går fra Fossum klubbhus og går på stier hele veien opp til Brunkollen og ned igjen.
Den andre turen er seniortur i samarbeid med seniorgruppa i DNT Oslo og Omegn og går fra Hosle senter. Det blir friluftskonsert med Per Vollestad klokken 13.00 som begge langturene får med seg på sin tur over Brunkollen søndag formiddag. Mer info om langturene finner du på bærumturlag.no.

Friluftsopplevelser for barn
For barnefamiliene har Bærum Turlag satt opp natursti fra både Skytterkollen og Burudvann. Det blir morsomme spørsmål langs stien fra begge steder, med premier ved ankomst Brunkollen. Fra Burudvann kan man også gå sammen med våre barneturledere Signe og Martin slik at man går sammen med andre barnefamilier. «Det er alltid gøy for barn å gå sammen med andre barn», sier Signe Riemer-Sørensen i Barnas Turlag i Bærum. Kanskje kan man få seg noen nye små turvenner.

Høstnatt i naturen
«Vi har også satt opp natt i naturen med TURO-kokkekurs lørdag, men kokkekurset er fullbooket», sier Signe, som har vært aktiv i Barnas Turlag i flere år og i år også er valgt inn i styret i Bærum Turlag. Hun anbefaler likevel barnefamilier til å ta med eget telt og ta en høstnatt i naturen på Burudvann natt til Den store turdagen.
«Alle som vil kan gå med oss fra Burudvann kl. 11.00 og opp til Brunkollen».
«Se etter våre grønne jakker med Turbo på ryggen», sier Signe.

Tur fra flere kanter
Turene fra Burudvann og Skytterkollen til Brunkollen er begge ca. 3 km på sti. Man går for det meste oppoverbakke, men da blir det mye nedover hjem igjen. Morsomme spørsmål fra DNT gjør turen lettere å gå. Har man vogn eller sykkelvogn, kan man gå fra Fossum og følge veien helt opp til Brunkollen. Det er ca. 8 km.

Vel oppe på Brunkollen blir det pinnebrødsteking, friluftskonsert med Per Vollestad med utsikt over Bærumsmarka og eventyrlavvo. Kaffeen på Brunkollen er åpen og frister med verdens beste boller.

Velkommen til en flott turdag for alle på søndag!

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 18. september 2018