DNT ung Bærum – ny turgruppe i Bærum

Foto: Marius Dalseng Sætre

Første tur ut – Ung tirsdag, hodelykttur til Nordre Kolsåstopp

Bærum Turlag har etablert egen ungdomsgruppe, DNT ung Bærum. Det er 4 ungdomsturledere som drar prosjektet i starten og alle er utdannet gjennom Bærum Turlags grunnleggende turlederkurs. Flere av de har vært aktive i ungdomsgruppa i DNT Oslo og Omegn og har forespurt et liknende turtilbud for ungdom i Bærum. Ungdomsgruppa i DNT og Bærum Turlag er fra 13-30 år. Turlederne som er på plass nå er fra 17 år og oppover til 30.

Ungdommene har selv valgt å starte med konseptet Ung tirsdag. Da møtes man ved Sandvika bussholdeplass kl. 17.00 hver tirsdag og tar felles kollektiv transport til turstart. Turene vil gå til ulike steder i Bærum. Første Ung Tirsdag er 6.november med hodelykttur til Nordre Kolsåstopp. Man kan møte i Sandvika eller direkte ved Hauger t-banestasjon. Turlederne møter i Sandvika og har på rød turlederjakke. Turene er gratis, men man må betale for egen bussbillett. Man trenger ikke være medlem i DNT, men det oppfordres til medlemskap på sikt.  

I 2019 vil det bli helgeturer, hytteturer og uteovernattinger med DNT Ung Bærum. Innholdet i tilbudet er det DNT ungdommen selv som skal skape, sier Signe Riemer-Sørensen som jobber mot ungdom i styret i Bærum turlag. Det vil bli et stort oppstartsarrangement 12.januar på Nedre Gupu så sett av datoen allerede nå! Hvis noen vil være med i prosjektgruppa er det bare å kontakte Bærum Turlag. Flere engasjerte frivillige ungdom gir et bredere turtilbud. Bærum Turlag tilbyr turlederkurs til de som ikke har det fra før.

Bærum Turlag har i flere år hatt OPPTUR for 8-klassinger, men det er det eneste tilbudet som har vært i Bærm til nå. DNT ung i Oslo har hatt noen turer til Bærum. Nå står ungdomssatsningen høyt på handlingsplanen til Bærum Turlag i neste 3 årsperiode. Ungdomsmedlemmer i DNT har ellers hatt god rabatt på DNTs markahytter.

Ungdomsgruppa har egen Facebook gruppe. Søk opp "DNT ung Bærum".

Mustadkroken ligger i Bærum. Flott Turmål for DNT ung Bærum
Mustadkroken ligger i Bærum. Flott Turmål for DNT ung Bærum

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 26. oktober 2018