Tureferat: Hurum på langs

Til sammen 15 personer hadde en flott langtur over skauen på Hurum lørdag før St. Hans. Vi startet ved Sætre skole og endte i Tofte sentrum. Vi gikk rett fra nord til sør oppe på ryggen av halvøya, med lengre og kortere pauser på Bjønnåsen, ved Stikkvannshytta og i diverse stikanter. Men det ble ingen pause på Toftefjell hvor vi hadde den mest spektakulære utsikten. Da så vi på utsikt mens vi gikk, for  vi skulle rekke en buss med avgang annenhver time. Det klarte vi med 6 minutters margin etter å ha gått 20 km!

Været var strålende, med sol og litt kjølig luft. Stort sett gikk vi på stier som er å finne på 30-50 år gamle orienteringskart. Noen av stiene brukes til skiløyper og er ryddet for vindfall og kvist. De er både pene og gode å gå på, med unntak for kryssende nyanlagt skogsbilvei et par steder. Blåmerking finnes nesten ikke på Hurum, så her må det brukes kart, hvis man ikke ønsker å trave på bilveier.

Deltagerne var i alder fra rundt 30 til 75 år. Ingen hadde problem med å holde jevn og forholdsvis høy marsjfart, noe som trengs på en langtur. Da vi skiltes, viste pulsklokkene 20 km og stemning var høy  - Ikke minst fordi vi rakk bussen og hadde utsikten fra Toftefjell så friskt i minne. En deltager har alt begynt å reklamere for gjentagelse av turen neste år. Vi får se hvordan det kan passe i turprogrammet.

Turleder Sidsel Graff-Iversen