Den store turdagen 10. mai 

Bærum Turlag har i flere år arrangert «Den store turdagen» for sine medlemmer og innbyggerne i Bærum. I år er intet unntak, men vi blir nødt til å gjøre det litt annerledes enn tidligere, siden vi ikke kan samle mange mennesker på ett sted. Men vi byr på mange muligheter for å komme seg ut på tur denne dagen!

Fem fine turer du kan ta på egen hånd – både 10.mai og andre dager

Les mer her

To ledede turer i smågrupper 10.mai

DNTs retningslinjer, for å gjenåpne våre aktiviteter, gir mulighet til å arrangere turer der deltakerne organiseres i smågrupper på 5 stk, med god avstand innad i gruppen, og god avstand mellom gruppene. Maksimalt antall deltakere på en slik tur må likevel være 20 stk, dvs. 4 smågrupper.

  1. Rundtur til kjente steder i Vestmarka

    Vi starter på parkeringsplassen på Franskleiv kl. 10. Møt fram i god tid. Vi går via Haugsvollen og Rolighølet opp til idylliske Ståvivollen. Herfra vestover til Grønland og Butterudbonn. Så går vi sørover til toppen av Haveråsen, der vi får turens fineste utsikt. Videre går vi ned den blåmerkede stien på østsiden av åsen og følger denne til Persbonn og videre til Furuholmen. Herfra via Nedre Gupu og ned til Franskleiv. Turen er ca. 15 km lang, og går i sin helhet på blåmerket sti.

    Vi åpner for påmelding av 16 deltakere og Bærum Turlag stiller med 4 turledere – en til hver av de fire gruppene.
    Les mer og påmelding her.

  2. Kajakktur i Vestfjorden. Les mer og meld deg på her
    Vi åpner for påmelding av åtte deltakere, som må ha våtkort for havkajakk.


Kulturtreff på Svartvannshytta

Et sentralt sted i Vestmarka er Svartvannshytta, som driftes av Bærum Turlag. Hytta ligger rett ved vannet, og har en spennende historie - den var Milorgs viktigste skjulested i Vestmarka under krigen.

Bærum Turlag har gitt ut to bøker hvor man kan lese mer om Svartvannshytta, og andre kulturminner i marka;«Kulturminner i Bærumsmarka» og «Kulturminner i Vestmarka». Alle som tar turen inn til Svartvann mellom kl. 12 og kl. 15 søndag 10.mai, får et gratis ekemplar av en av bøkene våre.

Hytta er ikke åpen nå, men det er fine muligheter å sitte spredt i terrenget, og nyte medbrakt mat og drikke i vakre omgivelser.

Det kan nok fortsatt være spor av vinter i terrenget, så velg godt fottøy og ta med sitteunderlag. Det er mange veier/stier som kan følges inn til Svartvannshytta. Den korteste veien fra Franskleiv vil være å gå blåmerket sti over Haugsvollen, Grønland og Mikkelsbonn fram til Svartvann. Dette er ca. 6 km hver vei.

Les mer her

Vel møtt på tur!

Bærum Turlags aktiviteter følger Korona-regler

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle arrangerte turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på våre arrangerte turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 5 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig: DNTs regler mot Corona-smitte

Skrevet av Ina Alexandra Toverud 30. april 2020