Jubelhelg i marka

Barnas Turlag og Bærum Turlag hadde full klaff med helgens «Natt i naturen» og «Kom deg ut dag» på Sæteren gård i Bærumsmarka.Allerede tidlig på dagen var parkeringsplassene på Øverland og nærliggende områder fylt opp, og da Eiksmarka/Eikeli og Jar skoles musikkorps la i vei mot Sæteren til tonene av «Norge i rødt hvitt og blått», fulgte en hale av entusiastiske barn og voksne med på de to kilometerne inn til Sæteren.

Her inne i skogen ble det tilbudt aktiviteter av alle slag; klatretårn var svært populært, og det var kø av barn som tok sine første famlende klatretak godt sikret av kyndige veiledere. Det var tilbud om økologisk smoothie-sykkel der man ved pedaltråkking kunne produsere råstoff til sin egen tørstedrikk. Trillebårkjøring var også en populær aktivitet. Pinnebrødsteiking og ansiktsmaling samlet også mange. Grove Horn sto for det musikalske innslaget, med barnevennlige rallar- og lofferviser. Og Turbo, Barnas Turlags maskot var som vanlig svært populær blant de minste. Det fine været gjorde at folk slo seg ned på gresset og ble riktig lenge og nøt sensommersolen og den gode stemningen.

Alle som fullførte naturstien fra Øverland til Sæteren fikk premie, og det ble delt ut hundrevis av sponsorbuffer fra Norgesgruppen. Bærum Turlag hadde eget infotelt på vollen, og flere nye medlemmer til DNT og Bærum Turlag ble vervet, ja hele familier meldte seg inn.  Turlaget er nå i ferd med å passere 10.500 medlemmer, en økning på nærmere 600 hittil i år. Gamle stiskilt ble solgt som suvenirer, og turkart over Bærumsmarka og Vestmarka gikk unna i stort antall, og i kafeen på den nye låven var det stor trafikk hele dagen.

Erfarne tellere mente at minst 1 500 mennesker var til stede på årets «Kom deg ut dag». «Natt i naturen» trakk også mange med om lag 20 telt fordelt utover jordet natt til søndag.

Jar skoles muiskkorps
Jar skoles muiskkorps
God stemning i sola
God stemning i sola
Ansiktsmaling
Ansiktsmaling
Rallarkonsert med Grove Horn og "sykle din egen økologiske smoothie" med Oikos
Rallarkonsert med Grove Horn og "sykle din egen økologiske smoothie" med Oikos
Turbo, populær blant barna
Turbo, populær blant barna
Musikkorps inn på tunet
Musikkorps inn på tunet
Pinnebrødsteking gikk unna!
Pinnebrødsteking gikk unna! Foto: Signe Riemer-Sørensen
Finn Frem-tur og natt i naturen - natt til Kom deg ut dagen.
Finn Frem-tur og natt i naturen - natt til Kom deg ut dagen. Foto: Signe Riemer-Sørensen

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 5. september 2016