Den store turdagen søndag 18.september

Familen Hovelsrud på Den store turdagen i fjor.
Familen Hovelsrud på Den store turdagen i fjor.

På søndag er det igjen Den store turdagen. I fjor talte vi ca. 1500 innom Turdagen som hadde premiere i Friluftslivets år. Bærum Turlag ønsker dette skal bli en fast Turdag og håper å se like mange på tur i år. Som i fjor blir det natursti og merking fra 4 startsteder. Turleder fra 3 startsteder, hvorav 2 turer er med  barnevennlige turledere og 1 tar med voksne på langtur. På Brunkollen blir det musikk, lek og moro.

  • Burudvann: Avmarsj kl. 11.00 med Turleder. For de som vil gå alene står det en representant fra Bærum Turlag på plass fra kl. 11.00 og deler ut natursti svarlapper og ønsker god tur! Turen er ca. 3 km på sti.
  • Skytterkollen: Kl. 11.00 med Turleder. For de som vil gå alene står det en representant fra Bærum Turlag på plass fra kl. 11.00 og deler ut natursti svarlapper og ønsker god tur! Turen er ca. 3 km på sti.
  • Øverland: Avmarsj kl. 9.30 med turleder for langtur! Disse går en lang runde før de svinger innom Brunkollen for lunjs i hytteveggen til toner av Per Vollestad. Deretter videre på tur via Skuta og Lund og tilbake til Øverland. 
    Vil du ikke gå med turleder så merker vi turen fra Øverland til Brunkollen med natursti og merkebånd og en representant fra Bærum Turlag står fra kl. 10.00 og deler ut svarlapper til natursti. Distanse Øverland - Brunkollen, 6 km. Fint å sykle/trille til Nygård og gå derfra inn.
  • Fossum: Ingen turleder, men her følger man bare veien og det er godt skiltet. Turen vil i tillegg være merket med natursti. En representant fra Bærum Turlag står ved Fossum Klubbhus fra kl. 10.00 og deler ut svarlapper til naturstien. Denne turen er fin for de med barnevogn, sykkel og /eller sykkelvgn. Distanse Fossum - Brunkollen, 8 km.

    På Brunkollen starter arrangementet kl. 13.00-15.00. God tur og velkommen til Brunkollen.

    Les mer om Den store turdagen til Brunkollen.
Spreke familier på tur til Brunkollen
Spreke familier på tur til Brunkollen
Pinnebrødsteking
Pinnebrødsteking
Friluftskonsert
Friluftskonsert

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 16. september 2016