Den store turdagen - referat

Foto: Einar Skage Andersen

Folk strømmet til fra alle kanter; Burudvann, Øverland, Skytterkollen og Fossum. Herfra var det satt ut naturstier med premiering til alle som fant fram til Brunkollen der det på tunet etter hvert nesten var uframkommelig for glade og fornøyde ansikter.

Konturene av et nytt årlig friluftsarrangement i Bærum har sett dagens lys. Bærum Turlag i samarbeid med Brunkollen turisthytte inviterte for andre gang til Den store turdagen. Arrangementet fikk en knallstart i fjor med nærmere 1500 frammøte. I år ble det også invitert til tur, og det ble nærmest en repetisjon av fjorårets suksess. Kristin Devor, vertinne på Brunkollen, kunne meddele at det ble solgt omkring 1000 vafler og skolebrød, og med hennes erfaring i å telle søndagsbesøk antok hun at det hadde vært nærmere 1500 innom i løpet av dagen.

Folk strømmet til fra alle kanter; Burudvann, Øverland, Skytterkollen og Fossum. Herfra var det satt ut naturstier med premiering til alle som fant fram til Brunkollen der det på tunet etter hvert nesten var uframkommelig for glade og fornøyde ansikter.  Bærum Turlag stilte med pinnebrøddeig til alle, og grillen var fyrt opp for dem som ville steke pølser. Det vrimlet av folk i flere timer på tunet og på vollen på forsiden av huset der utsikten utover fjorden nå var blitt rent storslått etter at mye tilgroing var fjernet.

Av kulturinnslag på årets arrangement skapte Eiksmarka/Eikeli skolekorps  stemning og begeistring med en konsert, fortrinnsvis med korpsversjoner av moderne populærmusikk.

Per Vollestad fra «bistandsgruppa Gutta på skauen» framførte markaviser med variert. Han har samlet over 300 viser fra Nordmarka og Krokskogen, mange også fra krigens dager med et nokså sorgmuntert innhold.

Ellers ble det rekruttert nye medlemmer til Bærum Turlag. Gamle stiskilt og turkart over Vestmarka og Bærumsmarka ble solgt fra turlagets informasjonstelt.

Da klokka nærmet seg 15.00 var arrangementet over, og fornøyde friluftsfolk vandret hjemover. De kommer igjen neste år.

Skrevet av: Einar Skage Andersen

Foto: Einar Skage Andersen
Foto: Einar Skage Andersen

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 20. september 2016