Kajakk Bærum Turlag

Bærum Turlag har kajakkutleie fra Bjørnsvika og arrangerer også fellesturer på sjøen. 

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakkutleie

Bærum turlag har et selvbetjent kajakkanlegg i Bjørnsvika. Her finner du informasjon om hvem som kan leie kajakk, om hva det koster og hvordan du går frem.

Hvem kan leie

For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn må du:

  • Være over 16 år
  • Ha NPF Våttkort, BCU 2 star eller Svenske paddelpasset.

Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet. Dette gjelder også aldersgrensen, siden kajakkene våre er egnet for voksne, og vi derfor ikke anser det trygt at barn under 16 år bruker disse kajakkene. 

Hver og en som leier kajakk, og dermed har våttkort, kan ta med seg én venn som ikke har våttkort. Vi oppfordrer likevel alle om å ta våttkort, og ønsker velkommen til et av våre Kajakk Introkurs eller Kajakk Grunnkurs

Priser


3 timer Hel dag
175 kr Ungdom (16-30 år) 310 kr Ungdom (16-30 år)
275 kr Voksen  420 kr Voksen

Prisene forutsetter at du er medlem i DNT og at du har våttkort. Er du ikke medlem gjelder et Ikke-medlemstillegg på kr 150,-. Ønsker du å leie over flere dager betaler for hel dag den første dagen, og 3-timers pris de påfølgende dagene.

Leie inkluderer kajakk, spruttrekk, vest, åre og annet sikkerhetsutstyr som pumpe og årepose (om du padler alene eller vil øve på egenredning). 

Vinterpadling 1. oktober-15.mai

Det er mulig å leie kajakk hele året fra Bjørnsvika, så fremt det ikke er is.

  • I vinterhalvåret må man være to personer som padler sammen, hvor minst en har våttkort.
  • Bruker må bruke våtdrakt, tørrdrakt eller liknende​​​​​​​.
  • Å padle i skumring/mørket krever mer erfaring, dersom dette skjer må man bruke lys slik at man synes godt på vannet fra alle kanter.

Om Bjørnsvika som kajakkbase

Bjørnsvika ligger nedenfor Sandviksveien like før E18-brua krysser over i retning fra Gyssestad bussholdeplass mot Thon hotell Oslofjord i Sandvika. Parkerer man på den store parkeringsplassen bak Thon-hotellet (hvor man kan stå gratis noen timer) følges sykkelveien opp til fortauet på Sandviksveien, videre under E18-brua, og etter noen få meter ta av gjennom en meters opphold i autovernet på sti ned til venstre mot en rød bygning merket med DNT Oslo og Omegn. Kajakklageret har åtte kajakker som er tilgjengelig for forhåndsbooking, samt noen flere til turer og kurs. Se bilder under for beskrivelse av hvordan man finner fram.

  • Bruker er selv ansvarlig for å kle seg etter værforholdene, det er ikke våtdrakt/tørrdrakt til utlån. 
  • Det er instruksjon til renholdsrutiner i kajakkanlegget, vis hensyn til andre og etterlat deg kajakk og annet utstyr i god behold.
  • Det er ikke garderober/oppbevaringsskap tilgjengelig, personlige eiendeler må tas med i kajakken.
  • Parkeringsplasser til bil finnes under motorveien bak Thon-hotellet og ved rundkjøringa (mellom Sandviksveien og Konvallveien). Sykler kan låses i området utenfor anlegget. 
  • Det er ikke toalett eller ferskvann på området.

Forhåndsbooking

Når du har forhåndsbooket kajakk får du tilsendt en bekreftelse på mail med valgt dato. Kort tid før utleietidspunkt vil du få en ny mail med kode til døren og informasjon om leien. Det er viktig at du overholder tiden du har reservert kajakken da det kan være andre som skal leie etter deg.

Ta kontakt med Friluftshuset i åpningstid dersom du har spørsmål rundt forhåndsbooking.

Kajakkturer

Turene er beregnet for havkajakk, og det forventes at man har grunnleggende ferdigheter (våttkort eller tilsvarende) og eget utstyr. Man må også kunne egenredning eller kameratredning. Det er med andre ord ikke et kurs vi arrangerer, men man trenger heller ikke å være ekspert. Det ligger en grad av trygghet når man er flere som padler sammen, og vi kan sikkert alle lære noe av hverandre.

Dagsturene er på rundt fire timer, middels tempo, og vi tar en god pause underveis. Turenes lengde og rute må imidlertid justeres etter været. Ta med litt mat (gjerne en pri­mus) og rikelig med drikke. Likeså tøy etter forholdene og litt ekstra varmt å trekke på seg i pausene. Vi satser på sjøsetting i nærheten av gode parkeringsforhold. Overnattingsturer krever telt, sovepose og annet overnattingsutstyr. Turene krever påmelding.